Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılışlar için gittiği Gaziantep'ye yaptığı konuşmada Gazianteplilere müjde verdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

Toplam 30 milyar 5 milyon lira olan 169 tesisin şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun diyorum. 10 milyar liralık bir yatırım Gaziray. Uzunluğu 25,5 km bulan güzergahıyla Gaziantep için iyi olacak bir proje.

Buraya Gaziray'la geldik. Gaziray'ın yer altından geçen 5 km'lik üzerini belediyemiz spor ve süs havuzlarıyla düzenledi. Bu güzel parkın da hayırlı olmasını diliyorum.

İlk evim kapsamında 10 bin 24 konut daha yapıyoruz. İş yerim kapsamında da 500 iş yeri yapılacak. 

Yeni projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Az önce Gaziray'la gelirken ses yok, gürültü yok, uzun yolu yavrularımızla katettik.

Gaziantep'te hükümetlerimiz döneminde toplam 52 buçuk milyar lira tutarında yatırım yaptık. Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanemizi büyütmeye hazırlanıyoruz. Şehrimizi 4 millet bahçemizi yapıp sizlerin hizmetine sunmuştuk. Nizip ve Oğuzeli millet bahçesi çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Çiftçilerimize toplamda 3 buçuk milyar lira tutarında tarımsal destek sağladık. İktidara geldiğimizde 169 bin olan aktif sigortalı sayısı 533 binin üzerine çıktı. Önümüzdeki dönem de Gaziantep'i yeni hizmetlerle buluşmaya devam edeceğiz. 

Gaziray'ın ve diğer projelerin hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Kardeşlerim buradan bir de müjde vereyim istedim. Gaziray'ı ne yapalım? Ne kadar bedava olsun? Yılbaşına kadar Gaziray'ı ücretsiz yapalım.

Editör: Haber Merkezi