Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Ziyaretimizde Bosna Hersek'te yaşanan siyasi krize karşı çözüm çabası içinde olacağız. Balkanların istikrarını destekleyen bir politika izliyoruz. Bosna Hersek'in toprak bütünlüğüne olan desteğimiz devam edecektir. Türkiye ile Bosna Hersek ile ikili ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Önümüzdeki dönem gerçekleştireceğimiz müşterek faaliyetleri de ele alacağız. Bölge ile ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik her 3 ülkede düzenlenen forumlara katılım sağlanacak. Türkiye ile Bosna Hersek arasında hali hazırda çok iyi seviyede bulunan ikili ilişkilerimizi gözden geçireceğiz. Müşterek faaliyetleri de ele alma imkanı bulacağız. Merhum Aliya İzzetbegoviç'in kabrini ziyaret edeceğiz. Daha sonra Belgrad'a geçeceğiz. Vucic ile ikili ve heyetlerarası görüşmelerimiz olacak" dedi.

Erdoğan, "Yunanistan'ın Ege'de S300 tacizi sonrası Türkiye radar kilidi olayına yönelik nasıl bir adım atar?" sorusu üzerine şu ifadeleri kullandı:

"Gerek NATO sekreteri ile gerek NATO temsilcileri ile görüşmeleri sürdürüyoruz. Bu konuda hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Bu konuyla ilgili olarak Savunma Bakanlığımız NATO Genel Sekreteri ve diğer temsilcileri ile görüşmeleri de sürdürüyor. Kilit atma noktasında hassasiyetimiz devam ediyor. Yunansitan bunun farkında. Bu konuda da çekidüzen vermiş gibi görünüyorlar. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye ile nasıl bir ilişki içerisinde olacağını düşünerek hareket edecektir. Yoksa tekrar söylüyorum bir gece ansızın gelebiliriz."

Editör: Haber Merkezi