Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu 3 gün önce Türkiye’nin Ukrayna Rusya krizine müdahil etmediğini iddia edip “bu mudur dünya liderliği” demişti.

Davutoğlu "Soğuk Savaş sonrasının en ciddi krizinin yaşandığı Ukrayna’da liderler video zirve görüşmeleri yapıyor. Aynı anda Rusya ve Ukrayna’ya komşu yegane NATO ülkesi olan ve arabuluculuk iddiasındaki Türkiye davetli değil; görüşünü soran bile yok. Bu mudur dünya liderliği?" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak yeni gelişmeler Davutoğlu’nun yüzüne tokat gibi çarptı. Başkan Erdoğan, ABD ve Rusya'nın ‘soğuk savaş' mücadelesine çevirdiği Ukrayna krizine müdahil oldu. Putin Türkiye'ye gelecek, Erdoğan 3 Şubat'ta Kiev'e gidecek.

Bir zamanlar Dışişleri Bakanlığı görevi de yapan Davutoğlu, rezil olunca sessizliğe büründü.

Rusya ve Ukrayna arasındaki krizde tansiyon her geçen gün artarken Türkiye'nin iki ülke arasında arabulucu olma önerisi karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Recep Yayyip Erdoğan'ın, krizin çözümü için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Ankara'ya davet etmesi üzerine Kremlin'den olumlu yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in Erdoğan'ın davetine icabet ederek Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi