Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana dönüşünde bir gazetecinin, eski CHP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye geçtiğini hatırlatarak, bundan sonra çeşitli isimlere davetinin olup olmayacağını sorması üzerine "Biz, kapımızı kimseye kapayamayız. Yeter ki gelenin milli ve yerli yanı güçlü olsun. Mehmet Ali Bey kendisi de açıklama yaptı. İnşallah çarşamba günü grup toplantısında da rozetini bizzat takacağım ve böylece şu anda resmen AK Parti'ye girmiş olsa da o gün grup toplantısında herkesin huzurunda rozetini takarak çok daha farklı bir anlamda o ruhu istiyorum ki grubumuz da yaşasın." dedi.

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) büyükelçi olarak atandığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, Feyzioğlu'nun iyi bir hukukçu olduğunu ifade etti.

Metin Feyzioğlu'nun uluslararası hukuk ve Kıbrıs konularında kendileriyle güzel çalışmalar yaptığını aktaran Erdoğan, "Kendisine bu teklifi yaptığımda o da 'bunun için çok müteşekkir olurum' dedi. Metin Bey'in özellikle Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs adasındaki gelişmelere vukufiyeti var. Sadece bir büyükelçi değil aynı zamanda akademisyen olarak da orada çok önemli işler başaracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.