Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim stratejisi belli oldu.

Hürriyet'in hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi'ye göre Erdoğan, 2023 seçim stratejisini Kılıçdaroğlu'nun üzerine kurdu.

Selvi'nin bugünkü yazısından bir bölüm şöyle:

Erdoğan seçim kazanma konusunda çok usta bir politikacı. 20 yıldır tek başına iktidar olması ve girdiği tüm seçimleri kazanması bunu göstermiyor mu? Erdoğan, sadece kendi stratejisini oluşturmuyor aynı zamanda rakibini de tayin ediyor. Artık şurası belli oldu ki Erdoğan, 2023 seçim stratejisini Kılıçdaroğlu’nun üzerine kurmuş. Bu yüzden Kılıçdaroğlu’na tarihi destek veriyor. Ama Kemal Bey şimdiye kadar “Hodriye hodri” demedi. Erdoğan’ın karşısında aday olduğunu ilan edemedi. Geçmişte Özal, “Hodri meydan” demiş, Demirel “Hodriye hodri” diye karşılık vermiş, böylece seçimlere gidilmişti. Kılıçdaroğlu onu yapamadı. Çünkü Erdoğan 1 Haziran AK Parti grubunda, 5 Haziran’da Kızılcahamam Kampı’nda Kılıçdaroğlu’na “Ya karşıma çık aday ol. Ya da adayını çıkar” demişti.

O günden beri Kılıçdaroğlu’ndan ses yok. Oysa bildiğimiz Kemal Bey bir gece yarısı video çeker, hodri meydan derdi. Kılıçdaroğlu’nun kaçmasına gerek yoktur. Çünkü Erdoğan, kaçması için değil tam aksine karşısına aday olarak çıkması için meydan okuyor.

Biz devrimci deyince Deniz Gezmiş’i ya da solcu gençleri biliriz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak TÜGVA’nın Genel Kurul’unda, “Benim karşımda şu anda muhafazakâr devrimciler var” demişti. Dün de “Ben muhafazakâr devrimciyim” dedi. Bu sıradan bir söylem değil. AK Parti’nin 2023 seçimlerinin mottosundan biri de devrimcilik olacak.

Editör: Haber Merkezi