05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA Erdoğan'ın seçim talimatı ortaya çıktı: Referandum gözüküyor

Erdoğan'ın seçim talimatı ortaya çıktı: Referandum gözüküyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti milletvekilleriyle yaptığı toplantıda seçim için talimat verdiği ileri sürüldü

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün milletvekilleriyle kahvaltılı toplantı yapmıştı.

Toplantının detaylarını Hürriyet gazetesinin hükümete yakın yazarı Abdulkadir Selvi kaleme aldı.

Selvi, bugünkü yazısının bir bölümünde şu ifadeleri kullandı:

Milletvekilleri Cumhurbaşkanı’nın seçim havasına girdiği izlenimi ile ayrılıyorlar toplantıdan. Kime sorsam, “Morali çok iyiydi. Seçim havasına girmiş” dedi.

Cumhurbaşkanı toplantıyı açış konuşmasında, “Arkadaşlar, burası istişare toplantısı. İstişarenin ruhuna uygun olarak burada her şeyi açık yüreklilikle ifade edin” diyor. Seçimlerle ilgiyi uyarıda bulunuyor.

Milletvekillerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Türkiye Yüzyılı Vizyon Belgesi’ne dönük öneriler geliyor. Togg’un, İHA’ların, SİHA’ların, nükleer santralın öneminin altı çizilip buna “Sessiz devrim” adını verdikleri yasaklarla, vesayetle mücadelenin de eklenmesi teklif ediliyor.

Öğretmenlikteki kariyer sınavının kaldırılması teklifi üzerine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Sınav gerekli. Devam edeceğiz” diye yanıt veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Bakan Özer’i destekliyor.

İlginç olan, Cumhurbaşkanı Erdoğan açış konuşmasında 6’lı masaya ya da muhalefete hiç değinmiyor. Söz alan milletvekilleri de muhalefetle ilgili soru yöneltmiyorlar. Milletvekilleri genellikle seçim bölgelerinin sorunlarını dile getiriyorlar. Öyle ki başörtüsü ve aileyle ilgili Anayasa değişikliği dahi gündeme getirilmiyor.

Eski Tarım Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker’in gündeme getirmesi üzerine Silvan Barajı’nın bir an önce bitirilmesi ve sulama kanallarının hizmete girmesi için talimat veriyor. 37 kez PKK’nın saldırısına uğrayan Silvan Barajı, Diyarbakır’ın bereketli topraklarının suyla buluşmasını sağlayacak.

Toplantı tam üç buçuk saat sürüyor. Erdoğan başından sonuna kadar yapılan konuşmaları dinliyor. Toplantının açış konuşmasında yaptığı bir uyarıyı toplantının sonunda tekrarlıyor.

“Meclis’teki oylamaları sıkı tutun. Sahayı iyi tutun. Sahada olmaya ve çalışmaya devam edin” diyor. Milletvekilleri ile toplantıda gündeme gelmiyor ama başörtüsü ve aileyle ilgili Anayasa değişikliğinin referanduma götürülmesi düşünülüyor.

Anayasa değişikliği Meclis’ten 360-400 arasında bir oyla geçerse zaten referanduma gitmek zorunda. Ama 400’ün üzerinde geçerse referanduma gerek kalmıyor. Ama bir engel yok. Cumhurbaşkanı gerek görürse referanduma götürebiliyor. “400’ün üzerinde de geçse referanduma götürelim. Başörtüsü serbestisi hem Meclis’te hem de halk tarafından onaylanmış olur. Böylece çifte güvence kazanır” gibi bir eğilim var. Ama kesinleşmiş değil.

Bu durumda 2023’te önümüze üç sandık gelecek gibi gözüküyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *