Cumhuriyetin 100. yılını 'Türkiye Yüzyılı' olarak ilan eden Başkan Erdoğan yönetimindeki Türkiye, 20 yılda her alanda büyük değişim, gelişim gösterdi. Terörle mücadele bu değişiklikliklerin başında geliyor. 2023'ün ilk röportajını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaparken hem Türkiye'nin terörden asayişe, kadına şiddetle mücadeleden göç meselesine kadar katettiği yolu rakamlar üzerinden değerlendirmesini istedik hem de güncel siyasetle ilgili konuştuk. Erdoğan'ın Türkiye'yi hayalleriyle buluşturan lider olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu'nun SABAH'a yaptığı açıklamalardan başlıklar:

6'LI MASA MENFAAT ODAKLI

Cumhur İttifakı her yönüyle bir değerler ittifakıdır. Tarihimizi, medeniyetimizi, milletimizi, gelenek ve göreneğimizi, inancımızı ifade etmektedir. Bir mücadeleyle bir milletin nasıl muasır ve muzaffer olduğunu ifade etmektedir.

Cumhur İttifakı'nın içinde Selçuklu da vardır, Osmanlı da vardır, güzel Cumhuriyetimiz de vardır, Buhara da vardır, Mekke-i Mükkereme de vardır, Çanakkale'de vardır, Dumlupınar da vardır. Böyle bir değerler zemini üzerine oturmuştur. Oysa 6'lı masa, tam da batının istediği gibi, değerleri karmaşıklaşmış, sadece menfaatlere odaklanmış, tarihini, bugünü ve geleceğini umursamaz bir yapıya sahiptir. Cumhur İttifakı hasbidir, Millet İttifakı ise hesabîdir.

AKŞENER GİRDİĞİ HER OLUŞUMU DAĞITIR

Çizdiği siyasi çerçeve içerisinde Akşener'in girdiği her yerde güvensizlik oluşturduğu aşikârdır. Ben merkezli ve dağıtıcı bir rolü olduğu da aşikârdır. Vefadan yoksun olduğu da aşikârdır. Siyaseti hakkaniyetle izleyen herkes, bunu açıkça görür. Haliyle Aziz milletimiz de bunları görüyor, biliyor, yaşanmışlıkları var ve bu anlamda doğru bir feraseti var. Geri kalanı 6'lı masanın sorunudur.