05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA İstanbul Ankara İzmir'de hangi adaylar önde. Canlı yayında açıkladı

İstanbul Ankara İzmir'de hangi adaylar önde. Canlı yayında açıkladı

Yerel seçim için geri sayım sürerken, 3 büyük ille ilgili çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

Yerel seçimler için geri sayım sürerken, CNN Türk'te canlı yayına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, çarpıcı iddialarda bulundu.

Şen, şunları söyledi:

- İstanbul için yapılan anketlerde ilk sırada trafik ve ulaşım sorunları çıkıyor. Ardından deprem ve konut geliyor. Seçmen ikiye bölünmüş durumda. Mayıs ayında yapılan seçimde yaptığımız anketlerdeki gibi, küçük marjlarda oynamalar var. İstanbul'da durum ortada. Başa baş. Yeniden Refah Partisi aday çıkardı. Kendi tercihleri. Saygı duyuyoruz. 2002 Şubat ayında AK Parti seçim sürecine daha girmemişti. Şubat ayında vaziyeti yokladık ve 34.3 çıktı AK Parti. Kasım ayında 34.66 çıktı. 

- Ankara'ya gelince. Başkent ışıltısını kaybetti. Burada da henüz karar verilmiş değil. Anketlerin çoğunda Mansur Bey önde çıkıyor. Bazılarında da Turgut Altınok çıkıyor. Adayların saha kendisini göstermesini bekleyelim.

- Hamza Dağ ile AK Parti İzmir'de oyunu artırıyor. Hamza Dağ İzmir'de sokaklarda insanlarla kanka olmuşçasına bir siyasetçiydi zaten oradan geliyor. İzmir 3 halkadan oluşuyor. Birinci halkada oy oranı düşük, ikinci halkada yüksek, üçüncü halkada ortada. Değerlerimiz aynı. İdeoloji ve siyasal görüşlerimiz farklılaşıyor. Hamza Bey ikinci bölgede maksimum oy artırımını yapmak çalışıyor.

- Cumhurbaşkanımızın talimatı şu, geçen sene seçim akşamı 'Yerel seçime başlıyoruz şimdi.' dedi. İstanbul ve Ankara'yı alacağız buna göre çalışacağız dedi. Buna göre bizden söz aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *