İyi Parti  İzmir vekili Aytun Çıray, Kahraman Türk askerinin Suriye ve Kuzey Irak'a düzenlediği hava harekâtını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla lekelemeye çalıştı.

Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkını kullanan Türk Silahlı Kuvvetlerinin düzenlediği sınır ötesi operasyona yönelik Çıray, 'ABD'ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?' gibi skandal ifadeler kullandı. Çıray'ın gayri milli bu paylaşımına sosyal medyadan tepki yağdı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı"nın yapıldığını açıkladı.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Kuzey Irak'a yaptığı hava harekatının ardından skandal bir paylaşımda bulundu.

Aytun Çıray, ABD Erbil Başkonsolosluğunun açıklaması üzerinden Kahraman Mehmetçiğin harekatını lekelemeye kalkıştı. 

Çıray, "ABD, 18 kasımda resmen vatandaşlarını uyardı ve "önümüzdeki günlerde Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta Türk askerinin harekat yapacağını" duyurdu. ABD'ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?" dedi.