CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretinin ardından gündeme taşıdığı uyuşturucu iftirasının arkasından FETÖ'nün üst düzey militanları çıktı.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre, FETÖ firarileri Emre Uslu, Said Sefa, Cevheri Güven, Metin Yıkar gibi örgütün internetten yayın yapan kanallarında "Tükiye'nin uyuşturucu ticaretine aracılık yaptığı" kara propagandasını gündeme taşımak için gayret gösterdikleri saptandı.

YALANIN MERKEZİ PENSİLVANYA

Firari örgüt üyeleri, Kolombiya ve İran'dan  gelen uyuşturucunun Avrupa'ya Türkiye üzerinden sevk edildiğini iddia ediyor. FETÖ'cü hainler yalanlarını ABD şirketi Twitter'dan da yayıyor.

Firari Said Sefa'nın 3 Ocak 2021'de yaptığı paylaşım şöyle:

Uyuşturucu operasyonu yapılıyor. Jandarma uyuşturucuya el koyuyor. Basına şov yapılıyor “şu kadar uyuşturucu ele geçirdik” falan filan diye. İki gün sonra el konan uyuşturucu, başka bir uyuşturucu kaçakçısına aktarılıyor. Alın size uyuşturucu ile mücadele!

AYNI İFTİRALAR

Kemal Kılıçdaroğlu gibi uyuşturucu iftirasını Süleyman Soylu'ya yöneltip "yargılama" tehdidi yönelten FETÖ'cü Said Sefa'nın 4 Temmuz 2022 tarihli ifadeleri şunlar:

Mersin’de yapılan/yapılacak olan uyuşturucu operasyonları, torbacı Süleyman’ın irili ufaklı rakiplerini ekarte etme operasyonlarıdır. Bunu o işleri yapanlar da operasyonu yapanlar da gayet iyi biliyor. Elbet bir gün hakim karşısında, mahkeme salonlarında da görülür bu hesaplar.

FETÖ'cü Sefa, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun iftiralarının ardından 1 Kasım 2022'de Jandarma'yı da hedef alarak şu paylaşımı yaptı:

"Süleyman Soylu'dan, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'e kadar üst düzey siyasetçi ve bürokratların uyuşturucu işini sevk ve idare ettiğini; sınırlardan geçerken buna göz yumduklarını yıllarca ve defaatle anlattım. Muhalefet nihayet işin ciddiyetini kavramış."

ÇAMURU KOMUTANLIKLARA DA SIÇRATMAYA KALKTILAR

FETÖ'nün medya yapılanmasındaki militanlardan Cevheri Güven'in 29 Temmuz 2022 tarihli paylaşımı:

Uyuşturucu paketleri balıkçıların ağlarına takılacak hale geldi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ne yapıyor acaba? Bir videomda anlatmıştım. Bu işte olay denizde döner.

İFTİRA KOROSUNUN USLU'SU

Yıllarca ABD'nin kontrol ettiği Afganisan'ın Kabil Havalimanı'nın idaresine talip olan Türkiye'nin bu stratejik hamlesine bile "uyuşturucu" ithamı yapıştırmaya kalkan FETÖ, Emre Uslu eliyle 20 Haziran 2021'de şu iftirayı dillendirdi:

Afganistan uyuşturucu üretim merkezi. Kolombiya’dan kokain kaçıran kişiler Kabil hava alanını tutarsa ne yapar? Şimdi anladınız mı Kabil hava alanını kontrol etmek için neden bu kadar hevesliler.

BARONLARIN YALANI

Bir diğer FETÖ firarisi Metin Yıkar ise 24 Eyl 2022'deki Twitter'dan şu yalanı paylaştı:

"Soylu ve Erkan Yıldırım'ın uluslararası uyuşturucu ticareti yaptığını dünya öğrendi. Türkiye devletinin bütün imkanlarını kullanan 'uyuşturucu baronları bunlar"

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ

“Bugün Türkiye'de yer altı suç örgütleri at koşturuyorlar” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Metamfetamin sokaklarda çok hızlı yayılıyor. Sıvı olarak Türkiye’ye getiriliyor. Türkiye’deki laboratuvarlarda, özellikle İstanbul’daki laboratuvarlarda kristal hale çevriliyor. Dünyada uyuşturucu ile mücadele eden tüm kurumların ortaklaştığı bir nokta var: Metamfetamin dünyanın kabusu olacak. Çünkü bağımlılık yapma potansiyeli çok yüksek olan sentetik bir uyuşturucu. Kimyasallar karıştırılarak, küçük laboratuvarlarda üretiliyor ve çok ucuz olduğu için çok hızlı yayılıyor. Uyuşturucunun her türüyle ama özellikle de meth ile savaşmamız lazım. Bu ailelerimizi, gençlerimizi, sokaklarımızı savunmak için vereceğimiz çok önemli bir savaş." demişti.

Soylu'ya çirkin sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, "Gelelim ‘Okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın’ diyen namıdiğer Fotoroman Süleyman’a. O da Fotoromancı ya, Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim ‘Breaking Bad Süleyman’ ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Yazıklar olsun onlara." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Haber Merkezi