Kemal Kılıçdaroğlu, TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından dün de Et ve Süt Kurumu önünde kapıda kaldı. Kılıçdaroğlu, yaklaşan seçimler öncesi kurum önünde partililerle birlikte basın önünde şov yapmayı ihmal etmedi.

ÇOCUKLARIN HAKLARINI SAVUNMAK İÇİN BURADAYIM'

Kapıda bekleyen güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmayan Kılıçdaroğlu, burada açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, daha önce TÜİK ve Milli Eğitim Bakanlığı'na gittiğini hatırlatarak, "Bugün Et ve Süt Kurumu'nun önündeyim. Burada bulunmamın temel nedeni çocukların haklarını savunmak" dedi.

FOGGO'YU SADE VATANDAŞ DİYE YUTTURDU

TRHaberde  yar alan habere göre, CHP'li aktivist Hacer Foggo'yu sade vatandaş gibi konuşturarak fakirlik ve yoksulluk edebiyatı yaptıran CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ramazan ayı boyunca vatandaşların ucuz et alabilmesi için başlatılan market ortalamalarının yüzde 15-20 altındaki et satışlarını görmezden geldi. Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi'nde görev alan, daha önce milletvekilliğine aday olan aktivist Hacer Foggo'ya sade vatandaş gibi söz verdi.

ABD VAKFI TARAFINDAN FONLANIYOR

Kılıçdaroğlu‘nun Et ve Süt Kurumu önünde birlikte açıklama yaptığı Hacer Foggo'nun Amerikan vakfından fonlandığı ortaya çıktı. CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi üyesi Hacer Foggo'nun derneği, Amerikan Turkish Philanthropy Funds (TPF) vakfı tarafından fonlanıyor. Dikkat çeken detayda Açık Alan Derneği’nin ilişkiler ağı. Resmi internet sitesinde derneğin Turkish Philanthropy Funds (TPF) ile bağlantılı olduğu vurgulanıyor. TPF, Amerikan merkezli bir vakıf. TPF kendini şöyle tanıtıyor: “Turkish Philanthropy Funds (TPF), Türk ve Türk-Amerikan topluluklarına yönelik yüksek etkili sosyal yatırımlar için önde gelen ABD topluluk vakfıdır.”

HİBE VE FON MERKEZİ

Amerika’da bağış yapan kişilerle Türkiye’deki sivil toplum örgütleri arasında iletişim kurma amacıyla çalıştığını belirten TPF, kendi belirlediği bazı ölçütleri karşılayan kuruluşlarla ortaklık kurduğunun hibe ve fon sağladığının altını çiziyor. TPF’nin göz önüne aldığı iki ölçüt olarak “Amerikan kanunlarıyla belirlenmiş hukuksal ve mali yeterlilik ve kurumsal verimlilik” belirtiliyor. Hibe sağladığı öncelikli alanlar ise cinsiyet eşitliği, eğitim, afet yardımı, sosyal ve ekonomik kalkınma.

HACER FOGGO KİMDİR?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün Et ve Süt Kurumu önünde söz verdiği Hacer Foggo, Tokat Zile'de doğdu. 1989 yılında gazeteciliğe başladı. Yaklaşık 20 yıl gazete, dergi ve radyolarda, söyleşiler, işçi-sendika ve insan hakları üzerine yazılar yazdı. Aynı zamanda sivil toplum alanında çalışmalar yaptı. 2014’te 'Kentsel dönüşümün perde arkası: Zorunlu göçler” konulu toplantının sunuculuğunu üstlendi.

Foggo, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği gibi derneklerde uzun süre aktif olarak çalıştı. 2000’li yıllarda İstanbul ve Edirne’de Roman sempozyumu organizasyonunda yer aldı. Foggo aynı zamanda Kırmızı Püskül 1843-1846 Nesturi Katliamı kitabını kaleme aldı. 

Hacer Foggo 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Bölgesi, 18'nci sıradan milletvekili adayı oldu. 

Foggo, CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü olarak çalışmalarına devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi