2023 yılında gerçekleşecek olan seçimler öncesi çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Cumhur İttifakı'nına adayı belli. Bu isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Ancak Millet İttifakı'nın adayı henüz açıklanmadı. 6'lı masa kendi içinde fikir ayrılığına düşmüşken muhalefetin adayı kim olacağı sorusu merak konusu. 

KILIÇDAROĞLU'NUN EN BÜYÜK RAKİBİ CHP MEDYASI

Konuyla ilgili bir yazı kaleme alan Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, ''Kılıçdaroğlu'nun 94 kabusu'' başlıklı yazısında ''CHP lideri skandalı haber almış olabilir mi?'' ifadesini kullandı ve şunları kaydetti;  ''CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı yolundaki en büyük rakibi an itibarıyla Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş değil CHP medyası. Köşe yazarları, youtuber’lar, sanatçılar... Hepsi Kemal Bey’in adaylığına sonuna kadar karşı. Hatırı sayılır bir destek buldukları tezlerini tek cümleyle özetliyorlar: Kılıçdaroğlu ile seçim alınamaz. İşi mezhep tartışmalarına kadar götüren insanlık düşmanları ve “Kemal Bey’i iktidar medyası istiyor, sırf bu sebeple aday olmamalı” diyen akıl fukaraları bile türedi.

YOLSUZLUK SKANDALINI HABER ALMIŞ OLABİLİR Mİ?
Daha önce iki kez başka isimleri Cumhurbaşkanı adayı göstermekten çekinmeyen bir siyasetçi neden kazanamayacağı düşünülen bir seçime girmeye bu kadar hevesli? Yoksa belediyelerde kopacak İSKİ benzeri bir yolsuzluk skandalını haber almış olabilir mi? İSKİ deyip geçmeyin. 28 yıl sonra bile İSKİ’yi duyanın aklına önce yolsuzluk geliyor. CHP’yi yerel iktidardan muhalefete, hatta baraj altına indiren İSKİ skandalı oldu.

Kılıçdaroğlu ismi geçen iki belediye başkanı hakkında patlayacak yeni bir yolsuzluk skandalının muhalefetin tüm planlarını bozacağından endişe ediyor olabilir. Malum, kendisine kamudan sürekli bilgi, belge geldiğini söylüyor. Belki de gelen bilgi, belgeler “İktidar CHP’li belediyelerle uğraşıyor” klişesiyle savuşturulamayacak kadar ciddi kanıtlar içeriyordur. Kemal Bey de bunun önüne geçmek için tedbir alıyordur. Bildiğin bir şey mi var diyecek olursanız… E var bir şeyler… Konu yargıya taşınmış durumda. Şimdilik bu kadar...

Editör: Haber Merkezi