Yazar Kurtuluş "Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak mı, yoksa yüzüncü yılına girerken Cumhuriyet'i tahkim etmek ve ilelebet yaşayabilecek düzeyde güçlendirmek mi?" sorduğu yazısında,

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO'dan sonra "Tahıl koridoru" anlaşmasıyla büyük bir diplomatik başarıya imza atması en çok muhalefetin moralini bozmuşa benziyor.

Erdoğan'ın karşısına kendi başarılarıyla çıkamadıkları için de yardıma Mustafa Kemal Atatürk'ü çağırmaya başladılar.

Erdoğan'ın başarılarını gölgelemek için akıllarınca Lozan'daki başarıyı öne çıkarmaya çalışıyorlar.
Muhalefetin varsa bir başarısı öne çıkarsın, Lozan'daki başarı ne Kılıçdaroğlu'na ne de ortaklarına aittir.

Söz konusu başarının sahibi Atatürk ve mücadele arkadaşlarıdır.

Aksine, PKK ve HDP'yle ittifak yapan Kemal Kılıçdaroğlu ve ortakları, Atatürk'ün yırtıp attığı Sevr'i yeniden gündeme getirme gayreti içindedirler.

Papağan gibi Atatürk Atatürk diyerek Atatürkçü olunmuyor. Kemal Kılıçdaroğlu, PKK/HDP'yle ittifakı nasıl açıklayacak? PKK/HDP, Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti ilelebet yaşatmak için mi ortaya çıktılar?

Bu soru sadece Kemal Kılıçdaroğlu'nu bağlamıyor, diğer ortaklarını da bağlıyor?

PKK/HDP, cumhuriyetimizi daha ileri taşımak için mi peyda oldular, yoksa Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak için mi varlar? Bu soruya, sadece bu soruya samimi ve doğru yanıt vermeleri yeter!

Peki Lozan karşıtı göstermeye çalıştıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asıl hedefi, gayreti nedir?

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak mı, yoksa yüzüncü yılına girerken Cumhuriyet'i tahkim etmek ve ilelebet yaşayabilecek düzeyde güçlendirmek mi?

Türkiye'yi son 20 yılda küresel bir oyuncu haline getiren Erdoğan mı daha çok Lozancı, yoksa PKK/HDP'yle ittifak yaparak yüz yıl önce yırtılıp atılan yeni Sevr'i Türkiye'nin önüne getirecek olan CHP ve ortakları mı?

Bu sorulara samimi yanıtlar verin, yeter!"

Editör: Haber Merkezi