Dezenformasyonla mücadele amacıyla hazırlanan, 40 maddelik yasa teklifi AK Parti ve MHP'li milletvekillerin ortak imzası ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın TRT Haber'de yasa teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"AYNI HAKLARA SAHİP OLMALARINI SAĞLADIK"

"Bütün dünyada dezenformasyonla ilgili alarm durumunda." diyen Ünal, "Almanya dezenformasyonla mücadele ile ilgili düzenlemeler getirdi. İtibar suçu diye bir ek getirdi. Dezenformasyon suçu daha çok kamu görevi yapan kişilere yönelik. Dezenformasyonu yayan yapıların bilgi haberde güven oluşturmasını sağlamak gerekiyor. Basın kanunu ile başladık düzenlemeye. İnternet haber siteleri normal basın kuruluşlarının sahip oldukları haklara sahip olmak istiyorlardı. Yazılı medyada çalışanlarla aynı haklara sahip olmalarını sağladık." şeklinde konuştu.

"GERÇEĞİ KORUMAK İÇİN YAPILAN DÜZENLEMEDEN KİM RAHATSIZ OLUR"

Ünal, "Dezenformasyonu suç kapsamına almamız gerekiyordu. Bütün dünyada bu yönde çalışmalar var. Gerçeği korumak için yapılan düzenlemeden kim rahatsız olur. Halk arasında korku, panik ve endişe yaratmak öze amacı ile ülkenin kamu barışını bozmaya yönelik olduğunu hakim karar verecek. 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olabilecek. Kişi buradan ceza alsa bile temyize açık. Bütün bunları ifade özgürlüğünü herhangi bir şekilde kısıtlamamak için bu hassasiyeti gösterdik. Gerçeği kaybettiğimizde her şeyi kaybederiz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi