MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, siyaset kulislerini hareketlendiren bir iddia ortaya attı.

Bizim TV'den Burcu Uğur'un programına konuk olan Kulat, 2023 seçimleri öncesi HDP'nin kapatılma ihtimali bulunduğunu, partide bu ihtimale yönelik hazırlıklarda ise rotanın DEVA'yı gösterdiğini ileri sürdü. 

Mehmet Ali Kulat

Ankara'da bazı kaynaklardan edindiği bilgileri aktardığını söyleyen kamuoyu araştırma şirketi sahibi Kulat, "Bir önemli bilgi paylaşımı olarak, kanaatim o ki, yani Ankara kulislerinden duyduğum ve söylemlerinden kendi çıkarımım, HDP'nin seçime yakın kapatılması ihtimali karşısında HDP'li seçmenin DEVA Partisi'nin şemsiyesi altında seçime girmesini kuvvetle muhtemel görüyorum" dedi.

HDP'LİLER BABACAN'I TAKDİR EDİYOR

HDP yönetiminin Ali Babacan liderliğindeki DEVA Partisi ekibini takdir ettiğini, bu partinin mesajlarını ilkesel olarak doğru bulduğunu ifade eden Kulat, "Özgürlükler ve insan hakları başta olmak üzere adalet, anadilde eğitim serbestisi gibi ana konu başlıklarında birbirlerinden çok farklı mesaj vermiyorlar" dedi. 

HDP Eş Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

Daha önce HDP türevi partilerin kapatılması halinde yerine hemen yenisinin kurulduğunu ancak şimdi böyle olmayacağını, çünkü yeni seçim yasasına göre bir parti kapatıldığı zaman parti üyelerinin de sıfırlandığını kaydeden Kulat, "Dolayısıyla sandık başlarında parti üyesi olmayanların bulunmayacak olması bir problem. Bu da Doğu ve Güneydoğu'da sandık güvenliği noktasında bir tereddüt oluşturuyor. İşte bu tereddüdün aşılması adına DEVA Partisi'nin şemsiyesi altında seçime girmelerinin muhtemel olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi