Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna savaşı ile Mısır ve İsrail'le ilişkilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Sabah'ın duayen yazarı Yavuz Donat'ın sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Rusya lideri Putin ve Ukrayna lideri Zelenski ile ilgili, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, iki liderle her görüşmesinde, savaşın sona erdirilmesi gündeme geliyor. İki lider de, Türkiye'de bir araya gelmeyi, prensip olarak, kabul ediyorlar.Fakat, önce bir konunun açıklığa kavuşması gerekiyor.Müzakere edilen metin üzerinde Sayın Putin ile Sayın Zelenski'nin mutabakatları lazım" dedi.

Mısır'la görüşmelerin devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte mesafe alınacak" dedi. Çavuşoğlu, İsrail'le ilgili olarak da "Filistin konusunda tavrımız devam ediyor... İsrail ile diyaloğumuzun, faydası görüldü... Kudüs ile ilgili olarak. (Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e resmi ziyarette bulunacak mı?) Şu anda programlanmış bir ziyaret yok... Ben, 23 Mayıs'ta Filistin'e gideceğim... 24'ünde de İsrail'e"ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi