05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi POLİTİKA MHP Grup Başkanvekili Akçay'dan 6 muhalefet partisi liderine "aday" eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Akçay'dan 6 muhalefet partisi liderine "aday" eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 6 muhalefet partisi liderinin birlikte aday çıkarmakta zorlandıklarını savunarak, "Daha adayını çıkaramamış, 'Biz seçimi kazanacağız.' diyorlar. Mecburen adaylarını ya Amerika ya Avrupa belirleyecek." dedi.

MANİSA (AA) - Partisi tarafından Turgutlu ilçesindeki Mesadet Özcan Konferans Salonu'nda düzenlenen "Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anadolu" programına katılan Akçay, Türk Devletleri Teşkilatının önemini giderek artırdığını söyledi.

Sekiz devletin katılımıyla kurulan teşkilatta Macaristan ve KKTC'nin gözlemci üye olduğunu, bu ülkelerin de tam üye olacaklarını anlatan Akçay, "Ben inanıyorum ki Balkan devletlerinden de katılanlar olacak, sıraya girenler olacak 'biz de girelim' diye" ifadesini kullandı.

Muhalefet liderlerinin oluşturduğu "altılı masa"yı eleştiren Erkan Akçay, bu masanın görünenleri ve görünmeyenlerinin bulunduğunu dile getirdi.

Masanın altında HDP, ayaklarında ise Avrupa Konseyi, ABD ve Avrupa Birliği'nin bulunduğunu iddia eden Akçay, şöyle konuştu:

"Dikkat ederseniz masa yuvarlak, neden yuvarlak? Bunlar günlerce masanın neresinde oturacaklarını tartıştılar, yerlerini beğenmediler. Seçmen belirli, açık, net, mahiyeti, sınırı belli bir adaya mı oy verir, ne olduğu belli olmayan adaya mı oy verir? Daha adayını çıkaramamış, 'Biz seçimi kazanacağız.' diyorlar. Hani? Adayın yok senin. Seçimlerden sonra mı çıkaracaksınız adayınızı? Seçimler geldi çattı. Dolayısıyla aday bile çıkarmakta zorlanıyorlar. Mecburen adaylarını ya Amerika ya Avrupa belirleyecek. Bunların taahhütleri var: 'Biz altılı masa olarak Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği'nin bütün kararlarına uymayı taahhüt ediyoruz.' dediler. Bunlar millete taahhüt vermediler, taahhütlerini ABD'ye, AB'ye veriyorlar. Biz diyoruz ki planınız, programınız nedir, bu millete sözünüz nedir? Bu millete verdikleri bir söz yok."

Programa partinin MYK üyeleri Ali Uçak ve Mehmet Ödevli, İl Başkanı Murat Öner, İlçe Başkanı Serkan Baş ile Turgutlu Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Faruk Aydın da katıldı.

Programın ardından Akçay, Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'a ve ilçe esnafına ziyarette bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *