Millet İttifakı'nda İstanbul Sözleşmesi çatlağı baş gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidara gelmeleri durumunda İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe koyacaklarını sık sık belirtirken, Saadet Partisi'nden yapılan son açıklama yeni bir krizin perdesini aralayacak nitelikte. 
24 SAAT İÇİNDE YÜRÜRLÜKTE

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu millete sözüm var. İktidar olduğumuzda, ilk 1 hafta içinde, hatta 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız" ifadelerini kullanmıştı. Akşener de Kılıçdaroğlu'nun sözlerini destekleyerek, "Biz geleceğiz ve İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatacak!" demişti.

KADINI VE AİLEYİ KORUYACAĞIZ
Ancak ittikakın küçük ortağı Saadet Partisi'nden konuya ilişkin zıt yönde bir açıklama geldi.  

Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, "İktidara gelirsek İstanbul Sözleşmesi nasıl kaldırıldıysa İstanbul Sözleşmesi'ne bağlı bütün uygulamaları da Allah'ın izniyle kaldırmış olacağız. Kadını ve aileyi koruyacak düzenlemeleri hayata geçireceğiz" dedi.
Bu durum Millet İttifakı kanadında yakın zamanda İstanbul Sözleşmesi kaynaklı bir krizin gündemin üst sıralarına tırmanacağı izlenimini uyandırdı

Editör: Haber Merkezi