Selvi, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mahkeme kararı sonrası sevinçleri çok konuşmuştu. Özellikle Akşener'in karar sonrası mutluluğu, İmamoğlu ile birbirlerine sarılışları ve kürsüdeki halleri dikkat çekmişti.

Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazsında mahkeme kararının hemen sonrası Akşener ve İmamoğlu'nun Saraçhane'de yaptığı buluşmanın arka planını yazdı.

Selvi yazısında Kılıçdaroğlu'nun "Hemen yola çıkıyorum. Beni bekleyin." dediğini ancak Akşener'in "Kemal Bey’in gelmesini beklemeye gerek yok. Çıkıp konuşalım" dediğini yazdı. İşte yazının ilgili bölümü:

"KEMAL BEY'İ BEKLEMEYE GEREK YOK"
Mahkeme kararının çıktığı gün Kılıçdaroğlu, Almanya’dayken Akşener, İmamoğlu’nun yanında ve Saraçhane’deydi. Böylece Akşener, öne çıktı, fiili olarak 6’lı Masa’nın liderliğini ele geçirdi. Ama bu durum Kılıçdaroğlu ekibini rahatsız etti. Hatta Akşener-İmamoğlu ikilisinin Kılıçdaroğlu’na kumpas kurduğu yorumlarına neden oldu.

O DİYALOG

Hatırlarsanız Levent Kırca, Olacak O Kadar adlı televizyon programında, “Tam yerine denk geldi, manzara koyduk” derdi.

Ben de tam da bu konuyla ilgili olarak İmamoğlu-Kılıçdaroğlu ve Akşener arasında yaşanan bir diyaloğu aktaracağım.

Kılıçdaroğlu: Hemen yola çıkıyorum. Beni bekleyin.

İmamoğlu: Tabii

Akşener: Kemal Bey’in gelmesini beklemeye gerek yok. Bu kalabalığı bekletmeyelim. Çıkıp konuşalım. Yarın daha kapsamlı bir miting yaparız. Kemal Bey ve diğer genel başkanlar ile birlikte daha kalabalık olur.

Editör: Haber Merkezi