Saadet Partisi'nde 30 Ekim 2022 Pazar günü 8. Olağan Büyük Kongresi gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Mete Gündoğan, kongrede genel başkanlığa aday olduğunu açıklamıştı. Yeni bir açıklama daha yapan Gündoğan kararını geri çektiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gündoğan yaptığı açıklamada şu ifadelerini kullandı;

Sn. Temel Karamollaoğlu başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu (YİK), yaptığı uzun müzakerelerin neticesinde, bu kongrede Temel Karamollaoğlu beyin genel başkan adaylığında ittifak etmiştir.

'ADAYLIK KARARIMI GERİ ÇEKİYORUM'

YİK'in bu açıklamasından sonra, teşkilatların her kademesinden ve camiamızın her kesiminden birçok arkadaşımızla istişarele yaptım. Neticede, bazı konularda farklı fikirlerimiz olsa da herhangi bir rahatsızlığa veya yanlış anlamaya fırsat vermemek ve yüksek ideallerimizi iç çekişmelere örselettirmemek için genel başkan adayı olma kararımı geri çekiyorum.

Camiamızda ve kamuoyunda oluşturduğum heyecandan dolayı memnunum. Kongrenin hayırlara ve Yeni Bir Dünya kurulumunun başlangıcına vesile olmasını dilerim. Selam, sevgi ve saygılarımla...

KARAMOLLAOĞLU SİNYALİ VERMİŞTİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamolaoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında Mete Gündoğan'ın adaylık çekileceğini söylediğini beşlirtmişti.