Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim startını Kızılcahamam kampında vermişti. Dün de "Seçimler için geri sayım başladı" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın 2023 seçim stratejisi ile ilgili kaleme aldığı yazıda çarpıcı ifadeler kullandı. Selvi'nin yazısından bir bölüm şöyle:

- Erdoğan, seçim startını Kızılcahamam kampında vermişti. Dün de “Seçimler için geri sayım başladı” dedi. 

- Daha önce milletvekillerine, “Sahaya çıkın, seçim sahada kazanılır” diyordu. Ama önce kendi sahaya çıktı. Hafta sonu Van’da gördüğü ilgiden memnundu. Önümüzdeki günlerde de Akdeniz, Ege ve Orta Anadolu’yu kapsayan geziye çıkacak. 

- Erdoğan, 2023 seçimlerine kilitlenmiş durumda. “2023 seçimlerinden zaferle çıkmak zorundayız” dedi. MKYK toplantısında da “Arkadaşlar, yapacağımız tek şey var. Çok çalışmalıyız. Önümüzdeki seçim hayati derecede önemli bir seçimdir. Onu aklımızdan çıkarmadan çalışmalıyız” demiş.

- 1 yıl sonra seçime gidecek olan iktidar sert tedbirler alamaz. Ama hayat pahalılığına da bir çare bulunması lazım. İktidar bir yandan enflasyonla mücadele ederken diğer yandan geliri yükseltici tedbirler alınıyor. Erdoğan, “Dar gelirlilerin ve ücretlilerin hayat pahalılığı sebebiyle refah kayıplarını telafi etmek için sürekli yeni programlar devreye alıyoruz” dedi. Ardından, “Temmuz ayında enflasyon farkıyla yine bir rahatlama sağlayacağız, yılbaşında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz. İnşallah önümüzdeki şubat-martla birlikte enflasyon da önemli ölçüde gerileyeceği için attığımız adımların insanlarımızın hayatlarındaki etkilerini daha iyi görebileceğiz” diye ekledi.

- Erdoğan, 2021 yılının ekim ayında iş dünyasıyla buluşmasında bu yılın haziran ayından itibaren bir rahatlama olacağını söylemişti. Ama pandeminin üstüne gelen Ukrayna Savaşı tüm planlamaları altüst etti. Ama Erdoğan, yaşanan hayat pahalılığının farkında. Çözmek için çırpınıyor. Zaten halkımız da ‘Çözerse Erdoğan çözer’ diyor.

Editör: Haber Merkezi