Yusuf Akın’ın genel müdürü olduğu Areda-Survey’in yaptığı anketle ilgili veriler ortaya çıktı.

Hürriyet'den Abdulkadir Selvi'nin yazısına göre; “Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?” sorusuna ankete katılanların yüzde 42.2’si Kemal Kılıçdaroğlu yanıtını vermiş. Onu yüzde 22.6’yla Mansur Yavaş takip ediyor. Ekrem İmamoğlu yüzde 11.7’yle üçüncü sırada gelirken, Selahattin Demirtaş yüzde 8.2’yle dördüncü sıraya yerleşti.

Areda-Survey araştırmasında “Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda CHP ile İYİ Parti arasında bir çatışma var mı?” diye sormuş. Ankete katılanların yüzde 64.3’ü bir çatışma olduğu kanaatinde. Hayır diyenlerin oranı yüzde 35.7’ye ulaşıyor. 

“Bu pazar cumhurbaşkanlığı seçimi olsa hangi adaya oy verirsiniz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 49.2’si Erdoğan yanıtını veriyor. Mayıs ayında yüzde 45.7 olan Erdoğan’a destek aralık ayına kadar 4 puan artarak yüzde 49.2 seviyesine yükselmiş durumda. Erdoğan’a destek kadınlarda erkeklere göre 4 puan önde çıkıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 14.9’la ikinci sırada geliyor. Mansur Yavaş yüzde 13.5’le üçüncü sıraya gerilerken Ekrem İmamoğlu yüzde 11.7’yle dördüncü sıraya yerleşmiş durumda.

Editör: Haber Merkezi