İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki uyuşturucu tehlikesiyle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Soylu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Kılıçdaroğlu’nun Amerika'da hamburgercide aldığı siparişler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yakanı bırakmayacağız! Yalanlarını yanına bırakmayacağız! İftiralarını yanına bırakmayacağız!” 

Soylu daha sonra paylaştığı videoda ise şunları söyledi:

“Aslı Baykal’ın istifasını hazmedemediği açık. Eşkıya takımının Yalova mahkemesi baskınını, ortaya dökülen MLKP-PKK-FETÖ-DHKP/C ittifakı, kayıp 8 saati, belediyelerin yolsuzluklarını… Bunları örtmek için Türkiye Cumhuriyeti devletine, polisine, Jandarmasına, askerine ‘uyuşturucu parası ile cari açığı kapatıyorlar’ iftirasını atması, elbette ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin bir vatandaşına yakışmıyor. Bırakın genel başkan olmasını.

Hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Tazminat davası açıyoruz, hem şahsımız hem de kurullarımız. Eğer bu attığın iftiranın 1 kuruşunu ispat etmezsen namertsin diyoruz. Tabi namertliğin elbette ki kendisi açısından bir değeri varsa.

Anlaşılan o ki, Kılıçdaroğlu, Türkiye Yüzyılı’nı, Türkiye’nin arabası Togg’u, Türkiye’nin başarılarını herhalde bu yıllardır uluslararası istihbarat örgütlerinin hemen hemen her dönem attığı iftiraları, bu bayatlamış iftiraları ve yalanları tekrar Türkiye’ye atarak gündemi değiştireceğini zannediyor.”

Editör: Haber Merkezi