Bir Ekşi Sözlük kullanıcısı, Twitter hesabından bir paylaşım yaparak sözlükteki CHP trol ağını ortaya çıkardı. 

TRHaber'de yer verilen Abese İrca'nın iddialarına göre, örgütlenen Ekşi Sözlük kullanıcıları, istedikleri başlıkları sözlüğün ana gündem maddesi haline getirebiliyor. Öte yandan, AK Parti lehine olan başlıkları ise trol kanalına göndererek okuyuculardaki etkisini azaltıyor.

Profesyonel trol ekibi çoğu zaman entry bile girmiyor.

Sadece tasnif yaparak CHP lehine propaganda çalışması yürütüyorlar.

İşte Abese İrca'nın Twitter'da yazdığı Ekşi Sözlük bilgiseli:

"Bugün size çok ilginç bir meslekten bahsedeceğim. "Ekşi Sözlük'te Chp aleyhindeki başlıkları troll kanalına atıcı" Evet böyle bir meslek var. Chp, bunu yapması için birilerine maaş ödüyor. Adamlar trollüğün kitabını yazıyorlar, siz hala reis fotoğrafı paylaşın. Anlatıyorum...

Ekşi Sözlük bir süre önce Chp karşıtı fikirleri görünmez hale getirmek için bir uygulama başlattı. Buna kanal atama deniyor. Yazarlara konu başlıklarını siyaset, tarih, ekonomi, troll gibi pek çok kategoriye ayırma yetkisi verildi. Bu yetki için en az 500 entry girmeniz gerekiyor.

TROL KANALINA ATIYORLAR

Mesela Chp aleyhinde bir başlık mı açıldı, bu başlık Chp ekibi tarafından hemen troll kanalına atılıyor. Troll kanalı tam bir leş kanal, kafa kesme videosundan partner arayan eşcinsel fantezi gruplarına kadar her türlü sapıklık bu kanalda. O yüzden yazarlar o kanalı blokluyor.

Mesela geçtiğimiz aylarda Chp seçim otobüsünde uyuşturucu ele geçirilmişti, eğer bu haberin başlığını açarsanız, başlığınız dakikalar içinde troll kanalına gidiyor. Sıradan bir okuyucunun bu haberi görmesine imkan yok. Chp trolleri çok sıkı çalışıyor.

İBB'NİN AĞAC KATLETMESİNE DAİR SÖZLÜK OPERASYONU

Mesela ibb'nin 112 ağacı katletmesiyle ilgili haberin troll kanalına gitmesi 3 dakika sürdü çünkü Chp'nin yalnızca bu işle ilgilenen profesyonel bir ekibi var. Bütün gün bilgisayar başında Ekşi Sözlük başlıklarını takip ediyor ve gündemi belirliyorlar.

Şaka gibi gelebilir ama şimdi size bunun delillerini göstereceğim ama önce küçük bir bilgi vereyim. Bu kanalcı yetkisini binlerce kez kullandığınızda size "tasnifçi" isimli bir sembolik rozet veriliyor. Bu sizin ne kadar çok kanal ataması yaptığınızı gösteriyor.

CHP aleyhindeki başlıkları troll kanalına atan yaklaşık 200 kişilik bir ekip var ama aralarından bazıları biraz farklı. Bunlar sözlükte yazmıyor, entry sayıları sıfır, yalnızca kanal atamaları yapıyorlar. Bugüne kadar binlerce konuyu tasnif etmişler.

ENTRY GİRMELERİNE BİLE GEREK YOK

Normalde sıfır entrysi olan yazarlar sözlük kuralları gereği banlanıyor ama burada Chp troll ekibine ayrıcalık tanınmış. Chp ile tanıtım anlaşması yapan Başak Purut trollere küçük bir iyilik yapmış. Entry girerek zaman kaybetmelerinin önüne geçmiş.

Benim tespit edebildiğim yaklaşık 10 adet yalnızca bu mesleği icra eden Chp trolü var. Benim göremediğim onlarca belki yüzlercesi de sözlükte Chp algısının oluşmasını sağlıyor. Her gün 400 bin gencin ne göreceğine bu Chp troll ekibi karar veriyor.

SADECE AK PARTİ KARŞITI PROPAGANDAYA İZİN VERİYORLAR

Peki aynısını siz neden yapmıyorsunuz diyenler olacaktır. Bir hafta önce 4 yazar arkadaşımla birlikte aynı yöntemi uygulamayı denediğimizde 1. saatin sonunda kanal atama yetkimiz elimizden alındı ve birer hafta çaylak yapıldık.

Yani Chp bütün yolları kapamış.

"Erdoğan'a alınan 140 metrelik yat" gibi tamamen iftira içeren başlıkları troll kanalına atmamızla ceza almamız bir oldu. İşte Chp böyle profesyonel yöntemlerle sosyal medya algısı oluşturuyor. Peki soruyorum Ak Parti bu savaşın neresinde?

Kemal Kılıçdaroğlu maaşını ödeyerek böyle profesyonel ekipler çalıştırırken bir de Twitter'da Chp'yi eleştiren yazarlara troll yaftası yapıştırıyor. Ak Parti ise 2 senedir sosyal medyası çıkaracak diye bekliyoruz.

Bu işin şakası yok. CHP, sosyal medyanın kurucusu ülkelerin desteği ile kusursuz detaylı çalışmalar yapıyor, biz ise Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafı paylaşıp beğeni toplamaya çalışıyoruz.

Lütfen artık birileri görsün, durumun ciddiyetini anlasın. Yeni nesil elden gidiyor.

Editör: Haber Merkezi