Son dönemin yeni akıllı telefon trendlerinden pop-up kameralı telefonlar, çentiksiz tam ekran deneyimi ve yenilikçi tasarımı gibi unsurlarla teknoloji severlerin ilgisini çekiyor. Telefon kasasının içine gizlenen ve sadece selfie çekildiğinde ortaya çıkan 16MP pop-up kamerasıyla işte Honor 9X’in ortaya çıkış hikayesi...

Honor, yenilikçi ekran tasarımlarıyla bugüne kadar pek çok başarılı modele imza attı. Önce HonorMagic 2’in kızaklı yapısı, ardından HonorView 20’in delikli ekran tasarımı derken, en son popup kamerası ile çentiksiz tam ekran deneyimini sunan Honor9X modeli geldi. Peki kısa süre önce piyasaya sürülen Honor9X’in fütüristik popup kamerası nasıl ortaya çıktı ve kullanıcılara neler sunuyor?

Honor’un 5 yıl önce patent başvurusunda bulunduğu pop-up kamera özelliği, iki ayrı tasarımı kapsıyordu. İlk olarak HONOR 7i’de görülen dönebilen kamera ve şimdi Honor 9X’te yer alan pop-up kamera tasarımı. Huawei’in zorlu ürün testi standartlarından başarıyla geçen Honor 9X pop-up kamera tasarımı, farklı ısı ve nem ortamlarında defalarca kaldırma ve dayanıklılık testlerine maruz tutuldu. Uzun süreye yayılan testlerden sonra, 15 kg’a kadar ağırlık kaldırabilen ve kullanım ömründe 100 binden fazla kez açılıp kapanabilen pop-up kamera özelliği ve yenilikçi tasarımıyla Honor 9X ortaya çıktı. Yani telefonunuzla günde 20 kez de ön kameranızı açıp kapasanız, pop-up kameranın başarılı performansı en az 10 yıl garanti ediliyor.

Herkese sağlık ve mutluluk dolu bir hafta diliyorum.