Ali Erbaş kimdir? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş görevden alındı mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın görevden alınmasından sonra gözler Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a çevrildi.

Bakan Turhan'ın gece yarısı kararıyla görevden alınmasının nedeni olarak koronavirüse rağmen Kanal İstanbul'la ilgili yaptırdığı bir ihale gösterilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük tepki toplayan bu olay nedeniyle kararı aldığı ileri sürülmüştü.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da zaman zaman yaptığı uygulamalarla tepki alan bir isim.

Koronavirüs salgını ortaya çıkmasına rağmen camileri hemen kapatmayan, hatta bir de cuma namazına izin veren Erbaş yönetimindeki Diyanet İşleri, ancak bir hafta sonra salgın etkisini iyice gösterince cuma namazlarını da durdurmuştu.

Erbaş ve diyanet ayrıca koronavirüs salgını çıktıktan sonra binlerce kişinin umre ziyareti için Suudi Arabistan'a gitmesine göz yummuş, dönüşlerinde de kontrolsüz davranmıştı.

Bunlara son olarak da VIP cuma namazı eklendi.

İnanılmaz bir olaya imza atan Erbaş, yurtta bütün camiler kapalıyken Beştepe'deki Millet Camisi'ni açtırdı ve kendi seçtiği "özel kişiler"den oluşan cemaate cuma namazı kıldırdı.

Önce herkes bunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediğini sandı. Ancak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin içindeki bu camideki cuma namazında Erdoğan yoktu. Bu da Erbaş'ın bu kararından Erdoğan'ın haberinin olmadığı şeklinde yorumlandı.

Zaten uzun süredir eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın VIP cuma namazı kıldırması toplumun her kesiminden büyük tepki aldı.

AK Partililer de olaya büyük tepki gösterdi. AK Partili Mehmet Metiner, "VIP cuma görüntüleri hiçbir şekilde kabul edilemez. Millete yasak olan, Diyanet seçkinlerine yasak değilse bu asla kabul edilebilir bir durum değildir. Cuma namazının Beştepe’de yapılıyor olması asla kabul edilemez. Sanki Cumhurbaşkanımız ordaymış, o istiyormuş diye böyle bir cuma namazı kılındığı algısı oluşturmak Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında milletin gönlünde taht kurmuş siyasetine de yönelik bir suikast girişimi değil de nedir? Son derece üzgünüm, Diyanet’i şiddetle kınıyorum. Yazıklar olsun” dedi.

AK Partililerin yanı sıra bütün partilerin temsilcileri ve vatandaşlar buna büyük tepki gösterdi.

Ankara kulislerinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın da her an görevden alınabileceği iddiaları dolaşıyor.

Ali Erbaş kimdir? Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş görevden alındı mı?

- Ali Erbaş, 1961 yılında Ordu'nun Kabadüz ilçesinde doğdu.

- 1980 yılında Sakarya İmam Hatip Lisesi'nden, 1984 yılında da Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

- 1982'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı çeşitli camilerde din görevlisi olarak görevlerde bulundu. 

-  Doktorasını tamamladıktan sonra 1993 yılında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı’na Yardımcı Doçent olarak atandı. 

- 1996'da Fransa'da Strasbourg Beşerî Bilimler Üniversitesinde misafir öğretim üyesi olarak araştırmalar yaptı.

- 1997-1998 öğretim yılı başında yurda döndü ve Kasım 1998’de doçent, Ocak 2004’de profesör oldu.

- 1993-2006 yılları arasında Dinler Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığı ve yine aynı tarihler arasında Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı yaptı.

- 1997-2002 yılları arasında 5 yıl Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasında iki dönem aynı fakültenin Dekanlığını yürüttü. 2003-2011 yılları arasında Sakarya Üniversitesi’nde Senato Üyesi, 2006-2011 yılları arasında ise aynı üniversitede Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

- 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne atandı.

- 08 Haziran 2017 tarihi itibariyle Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

- 17 Eylül 2017 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı olarak atandı.

- 12 kitabı var. Evli ve  4 çocuk babası.