Ali Erbaş kimdir? Ali Erbaş nereli? Koronavirüs salgınından sonra açıklamaları merak edilen Ali Erbaş'ın hayatı da bir o kadar merak ediliyor. Peki Ali Erbaş kimdir? Ali Erbaş kaç yaşında? İşte Diyanet İşleri Başkanı kimdir sorusunun yanıtları

Ali Erbaş kimdir? Ali Erbaş nereli?

Ali Erbaş, 1961 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Memuriyet yaşamına din görevlisi olarak başladı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olarak 11 farklı camide çeşitli görevlerde bulundu. Yine aynı üniversitede "tefsir anabilim dalı"nda yüksek lisansını tamamladı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dinler tarihi anabilim dalında yardımçı doçent olarak çalışmaya başladı. Sakarya Üniversitesi'nde 1997 yılında dekan yardımcılığı görevine getirildi. 1998 yılında doçent, 2004 yılında ise profesör oldu. Daha sonra yine aynı üniversitede dekanlığa getirildi ve akabinde Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne atandı. Haziran ayında Yalova Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirildi. Daha sonra ise Diyanet İşleri Başkanlığı'na atandı. 

12 kitabı, çok sayıda makalesi ve yurt içinde ve yurt dışında sunduğu pek çok sempozyum bildirisi ve konferansı bulunan Prof.Dr. Ali Erbaş evli ve 4 çocuk babasıdır.

Ali Erbaş koronavirüs açıklamaları

Dünya'yı kasıp kavuran koronavirüs salgını gündelik yaşamı giderek kısıtlaması sonucu Diyanet İşleri Başkanı'na açıklama yapma zarureti doğuruyor. Özellikle kalabalık alanlarda bulunulmamasının altı sürekli olarak çizilirken camilere gidilmeli mi gidelimemeli mi soruları çokça tartışılan konular arasında. Halkı ikiye bölen bu sorulardan sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklama yapması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi