AUZEF kaydı nasıl yapılır? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi için 2019-2020 dönemi kayıtları başladı. 2-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıtlar için birçok soru merak konusu oldu. Bu soruların başında ise AUZEF kaydı nasıl yapılır gelmekte. İşte auzef kayıt yenileme, auzef kayıt dondurma gibi soruların cevapları...

AUZEF KAYDI NASIL YAPILIR 2019

1. http://basvuru.istanbul.edu.tr/ internet sitesi üzerinden ‘Hesap Oluştur’ sekmesini tıkladıktan sonra formda gerekli alanları doğru bir şekilde doldurunuz. Mail adresinize gönderilen Kullanıcı Aktifleştirme Bağlantısına tıklayarak hesabınızı aktifleştiriniz.

2. http://basvuru.istanbul.edu.tr/ adresinden sisteme belirlediğiniz parola ile giriş yapınız. Sol menüde bulunan “Profil” seçeneğini tıklayarak; fotoğraf, özel durum ve iletişim bilgilerinizi düzenleyiniz.

3. Yüz hatlarınızın belli olduğu temiz, arka zemini düz hatta vesikalık bir fotoğraf sisteme yükleyiniz. Yaptığınız başvuruda sisteme kaydettiğiniz fotoğraf incelenerek başvurunuz; onaylanacak veya fotoğrafınızı güncellemeniz için kabul edilmeyecektir. Fotoğrafı kabul edilmeyen adayların başvuruları, fotoğraflarını güncellenmesinin ardından yeniden incelenecektir. Profil alanındaki ‘Fotoğraf Değiştir’ sekmesini tıklayarak yüklemek istediğiniz fotoğrafı bulup ‘Aç’ sekmesini tıklayınız. Fotoğrafın boyutunu ayarladıktan sonra kaydediniz.

KRİTİK UYARILAR

YÖKSİS’te eğitim bilgisi bulunmayan adayların mezun oldukları ya da halen eğitim aldıkları fakülteleri ile iletişime geçerek eğitim bilgilerini YÖKSİS’e işletmeleri gerekmektedir.

Önlisans öğrencileri/mezunları sadece ÖNLİSANS programlarına başvuru yapabilir.

Lisans öğrencileri/mezunları ÖNLİSANS VE LİSANS programlarına başvuru yapabilir.

Program tercihinde bulunurken doğru programı tercih ettiğinizden emin olunuz. Başvurusu gerçekleşen adayların başvurularına onay verildikten sonra program değişikliği yapılamaz.

ÖSYM tarafından öğrenci yerleştirilen üniversitelerin önlisans/lisans düzeyindeki programlarında kayıtlı/mezun olanlar, kayıtlı/mezun
oldukları aynı programa, (Örneğin İktisat programı öğrencileri/mezunları, İktisat programına) kayıt yaptıramazlar. Başvuru işlemi için ana sayfasındaki “İkinci Üniversite Başvuru” linkini tıklayınız.

AUZEF kaydı nasıl yapılır? İstanbul Üniversitesi AUZEF kayıtları ne zaman?

4. Eğitim bilgileri ekrana otomatik olarak gelecektir. Adaylar, bilgilerinin doğruluğunu kontrol ettikten sonra “Kullan” butonunu tıklayarak ilerlemelidir. (Birden fazla programdan mezun ya da öğrenci olan adayların başvuruda bulunurken kullanmak istedikleri programı seçerek ilerlemeleri gerekmektedir.) Tercih edilen program kısmından “Başvurmak İstenilen Programı” seçiniz, “Kaydet” butonuna tıklayınız.

YÖKSİS’TE EĞİTİM BİLGİLERİ BULUNMAYAN ADAYLAR; “Eğitim Bilgilerini” mezunu ya da öğrencisi olduğu üniversite ile görüşüp YÖKSİS’e aktarması GEREKMEKTEDİR.

6. Başvurusu onaylanan adaylara ödeme yapacakları “Referans Numarası” SMS ile gönderilecektir. Referans numarası ile Halkbank
Şube/ATM’lerinden ya da Sanal Postan ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

  • Önemli Bilgi: Referans numaranız olmadan Halkbank Şube/ATM’lerinden ödeme yapamazsınız. Halkbank ATM ve şubelerden ödeme yaparken referans numaranızın doğru olduğundan emin olunuz. Ödemelerin zamanında yapılmamasından veya yanlış referans numarasına ödeme yapılmasından doğacak sonuçlardan fakültemiz sorumlu olmayıp sorumluluk öğrenci adayına aittir.

Başvurunuz onayladıktan sonra referans numaranızı AKSİS öğrenci otomasyon sistemi üzerinden öğrenmek için, “Kullanıcı Adı” ve “Parola” ile aksis.istanbul.edu.tr adresine giriş yaptıktan sonra “Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)”ni tıklayınız.

7. Sol menüdeki “Harç Bilgileri” kısmından referans numaranızı ve ödeme miktarınızı görebilirsiniz. Online ödeme işlemini gerçekleştirmek için aynı sayfada yer alan “Ödeme Yap” butonunu tıklayınız. Karşınıza gelecek ekranda ilgili alanları doldurarak online ödeme işlemini yapabilirsiniz.

  • Önemli Bilgi: Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda farklı bir üniversitede ikinci bir eğitim gören öğrencilerden Materyal/Öğrenim ücretlerine ek olarak 35,5 TL katkı payı alınmaktadır.
  • Önemli Bilgi: ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİ ADAYLARININ DİKKATİNE! Engelli, şehit/gazi yakını ve hükümlü öğrenci adayları aşağıdaki linkten daha detaylı bilgiye ulaşabilir.

8. Ödeme işlemini gerçekleştiren adayların kayıt işlemleri en kısa sürede gerçekleşecektir. Kayıt durumunuzu AKSİS otomasyon sistemi “Özlük Bilgileri” kategorisinde “Birim Bilgileri” başlığı altındaki “Statü” alanından kontrol edebilirsiniz. Statünüz “Kayıt Yenilemedi” ise kayıt işleminiz tamamlanmış olup Fakültemiz tarafından yapılacak olan otomatik ders seçimi işleminden sonra statünüz “Devamlı Öğrenci” olarak güncellenecek ve kaydınız aktif hale gelecektir.

Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda farklı bir üniversitede ikinci bir eğitim gören öğrencilerden Materyal/Öğrenim ücretlerine ek olarak 35,5 TL katkı payı alınmaktadır.

AUZEF KAYIT DONDURMA SİLME NASIL YAPILIR 2019?

Birçok öğrenci çeşitli sebeplerden dolayı eğitimine ara vermek istiyor. Sağlık, iş, yeteri kadar zaman bulamamaktan şikayetçi öğrenciler için AUZEF kayıt dondurma işlemi nasıl yapılır? detaylar burada. AUZEF kurumsal web sitesindeki “Kayıtlı Öğrenci” menüsünün altındaki “Öğrenci İşlemleri” alt menüsünde bulunan “Kayıt Dondurma/Silme” sekmesinde konuyla ilgili gerekli açıklamalar yer almaktadır.