Bedelli askerlik ertelendi mi 2020? Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü'nden son dakika açıklama yapıldı. Koronavirüs salgını ile ilgili alınan tedbir ve önlemlere bir yenisi daha eklendi. 

Bedelli askerlik ertelendi mi?

Mecburi askerlik görevini bedelli olarak yapmak isteyenleri koronavirüs salgını vurdu. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma dairesinden yapılan açıklamaya göre bedelli askerlik yapacakların celp ve sevk işlemleri ileri bir tarihe ertelendi. Alınan son tedibr Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. İçişleri Bakanlığı'nın aldığı koronavirüs kararlarlarından sonra son karar MSB'den geldi.     Vatani görevlerini yerine getirmek için askere gidecek olan vatandaşları yakından ilgilendiren bu durum internet üzerinden araştırılmaya başlandı. Buna göre; bedelli askerliğe gidecekler için tarih belli mi? 2020 yeni bedelli askerlik tarihi ne zaman? İşte bedelli askerlik ertelendi mi sorusunun yanıtı…

Müdürlüğün duyurusu şöyle:

1. 2020 yılında bedelli askerlik hizmeti yapacak yükümlülerin celp ve sevk işlemleri ileride belirlenecek bir tarihe kadar ertelenmiştir. Konuyla ilgili hususlar Millî Savunma Bakanlığınca duyurulacaktır.

2. Yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile altı aylık hizmete tabi erbaş ve erlerin işlemleri mevcut plan çerçevesinde yürütülmeye devam edilecektir

3. Bu duyuru 7179 sayılı Askeralma Kanunu'nun 27'nci Maddesi gereğince yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

Bedelli askerlik ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bedelli askerlik yapacakların sevk ve celp tarihleri ileri bir tarihe ertelendi. Peki bedelli askerlik 2020 ne zaman? Bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı ancak bedelli askerlik görevini yapacaklar Mart ve Nisan ayında bedelli askerlik yapacaklar mı ertelendi şeklinde araştırma yapıyorlar. Bu sabah açıklananan karara göre ise Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları ile Harp Enstitüleri 13 Nisan'a kadar tatil edilmişti.