Betül Yaşar kimdir? Betül Yaşar neden gözaltına alındı? Türkiye’nin terörle mücadele kapsamında operasyonları devam ederken Ağrı Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. HDP’li Diyadin Belediye Başkanı Betül Yaşar’ın PKK’ya yönelik lehine çalışmalarının olduğu belirlenirken eski belediye çalışanları da gözaltına alındı. Merak edenler için Betül Yaşar hakkında bazı bilgileri derledik. Betül Yaşar kimdir? Betül Yaşar neden gözaltına alındı?

Betül Yaşar kimdir?

Ağrı Diyadin’de dünya gelen Betül Yaşar, ilköğrenim ve lise öğrenim hayatını Diyadin’de tamamladı. Betül Yaşar Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde sınıf öğretmenli bölümünü bitirmiştir.

31 Mart 2019 yerel seçimlerde HDP’den Ağrı’nın Diyadin ilçesinin Belediye Eş Başkanı olmuştur.

Betül Yaşar neden gözaltına alındı?

Ağrı Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü PKK’nın lehine yönelik faaliyetleri olduğu belirlenen Betül Yaşar gözaltına alındı. Aralarında eski belediye çalışanlarının da olduğu soruşturma kapsamında Mustafa Alpaslan ve Mesut Arslan'ı Diyadin'de, yine eski belediye yöneticilerinden Zeynel Abidin Bozkurt'u Düzce'de yakaladı.

Zanlılardan Yaşar, Bozkurt ve Alpaslan "terör örgüt üyesi olmak" ve "terör örgütü propagandası yapmak", Arslan ise "terör örgütü üyesi olmak' suçundan gözaltına alındı.

Editör: Haber Merkezi