Bingür Sönmez kimdir? Memorial Hastanesi kapl ve damar cerrahisi bölüm başkanı Bingür Sönmez, dün bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle araştırılıyor. Peki Bingür Sönmez nereli, Bingür Sönmez nerede çalışıyor? İşte Bingür Sönmez özgeçmişi

Bingür Sönmez kimdir? Prof. Dr. Bingür Sönmez biyografisi

Bingür Sönmez kimdir?

Kovid-19'un tartışılması üzerine programa telefonla bağlanarak flaş açıklamalara imza atan Bingür Sönmez vatandaşlar tarafından çokça araştırılıyor. Peki Bingür Sönmez kimdir? 

1952 yılında Kars Sarıkamış’ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimimi tamamladıktan sonra Pendik Lisesi’ni 1969 yılında bitirerek İstanbul  Tıp Fakültesi’ni  kazandı.1976 yılında Tıp Doktoru olarak mezun olduktan sonra, burslu olarak İngiltere’de 1 yıl yabancı dil eğitimi gördü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde 1977-1984 yılları arasındaki uzmanlık eğitimininin içinde 1984 yılında Londra St. Thomas Hastanesi’nde kalp cerrahisi asistanı ve Rayne Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı.  Aynı hastanede 1987-1990 yılları arasında tekrar 3 yıl çalışarak koroner cerrahisi eğitimi aldı.
1988 yılında doçent, 1997 yılında profesör oldu.

1990  yılı sonunda kesin dönüş yaparak İstanbul Üniversitesi Kardioloji Enstitüsü’nde göreve başladı ve 1995 yılına kadar aynı zamanda Florence Nightingale Hastanesi’nde çalıştı. Daha sonra, Florence Nightingale Hastanesi’nde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı, aynı zamanda Kadir Has üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Cerrahi Bölümleri Başkanı olarak çalıştı.
2001 yılından beri Memorial Hastanesinde Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır.

Bingür Sönmez kimdir? Prof. Dr. Bingür Sönmez biyografisi

Bingür Sönmez özellikleri

  • Amatör iilüzyonist
  • Boş vakitlerinde ameliyat yapar
  • Hasta kaybetmeyi hiç sevmez
  • Çoban kavalı çalar
  • Sarıkamışlı olmanın getirisiyle iyi kayak yapar
  • Dalış favori sporudur
  • Bahçesinde organik tarım yapar
     
Editör: Haber Merkezi