BOREL nerede satılıyor? BOREL nereden alınır? BOREL fiyatı ne kadar? Türkiye'de koronavirüs vakasının doğrulanmasının ardından ülke genelinde el dezenfektan satışları arttı. Bu kapsamda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Araştırma-Geliştirme (AR-GE) çalışmalarına başlayarak bor madeni katkılı BOREL el dezenfektanını geliştirdi. Peki, BOREL nerede satılıyor? BOREL nereden alınır? BOREL fiyatı ne kadar?

BOREL nerede satılıyor?

BOREL nerede satılıyor? Birçok vatandaş BOREL'e nasıl ulaşabileceğini merak ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli el dezenfektanı BOREL'in yarın satışa sunulacağını açıkladı.

BOREL nereden alınır?

BOREL nereden alınır? Bakan Dönmez konuya ilişkin yaptığı açıklamada yerli el dezenfektanının ilk olarak Sağlık Bakanlığı'na sahada görev yapan sağlık çalışanları için dağıtılacağını söyledi. İkinci olarak İçişleri Bakanlığı'na dışarıda huzuru sağlayan güvenlik ekipleri için gönderileceğine, üçüncüsü koronavirüs için risk grubu oluşturan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na dördüncü olarak da enerjileri hiç bitmesin diye kendi mesai arkadaşlarına gönderileceğini ifade etti. BOREL yüklü kamyonun bakanlıklar için yola çıktığını ifade eden Dönmez, bakanlık olarak enerji arzının kesintisiz devamı için sahada olmaya devam edeceklerini söyledi. 

BOREL fiyatı ne kadar?

BOREL fiyatı ne kadar? BOREL'in ilk etapta 100 mililitrelik boyutlarda piyasaya çıkacağını aktaran Dönmez, "1 litre ve 5 litrelik üretimler için arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyor. İnşallah oradaki süreci de en kısa sürede tamamlayacağız" dedi. BOREL'in fiyatına ilişkin ise Bakan Dönmez herhangi bir bilgi vermedi.

Editör: Haber Merkezi