Koronavirüs nedeniyle okulların kapanmasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından televizyondan eğitim başlamıştı.

Gazeteci Can Ataklı, dün başlayan eğitimde ilk dersi türbanlı öğretmenin vermesini eleştirmişti.

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köyesinde Can Ataklı için ağır ifadeler kullandı. Hakan şöyle yazdı:

"Tam da... Başörtüsü diye bir sorun kalmamışken... Tam da... Kılık kıyafet özgürlüğü içselleştirilmişken... Tam da... Başörtüsü yasakçıları utanç duyarken... COVID-20: Can Ataklı. Tam da... Yasak kalkınca istismara da fırsat kalmamışken... Tam da... “Biz yıllarca niye boşu boşuna bunu tartıştık ki” derken... Can Ataklı denilen arkadaş başladı...

“Televizyonda ders veren öğretmen başörtülü... Ama olmaz ki...” falan diye bik bik etmeye...

Üstelik tüm dünya bütün enerjisini COVID-19 denilen illetle mücadeleye harcarken...
Başörtüsü üzerinden yapılan o eski ayrıştırmayı, vicdansızca ve sorumsuzca toplumun önüne attı Can Ataklı.
Nerede yaptı bunu? Televizyonda!

COVID-19 varsa...
COVID-20 de var.
Can Ataklı’nın zihniyeti COVID-20’dir.

- Bunun aşısının bulunma ihtimali sıfır.
- Bunun ilacının bulunma ihtimali sıfır.
- Hatta ve hatta sosyal mesafe bile kâr etmez buna.

Dürüst ol Ahmet Hakan: Fikrin yok, bilgin yok!

Can Ataklı, bu saban Tele 1'deki programında Ahmet Hakan'a cevap verdi.
Hakan'ın kendisini "Tanrı yazar" yerine koyduğunu belirten Ataklı, "Hep o yanlış, bu doğru. O böyle, bu böyle! Peki senin fikrin ne? Sen ne diyorsun? Benim yazılarım net. Fikir ortaya koyuyorum. Senin fikrin yok, bilgin yok" ifadelerini kullandı.

Ataklı şöyle devam etti:

"Bir kere dürüst ol Ahmet Hakan. Ben başörtülü demedim. Türbanlı dedim. Başörtüsü başka, türban başka, Sen Tanrı yazarlık oynuyorsun. Bana sökmez Ahmet. Beni eleştirmiş. Sonra yazının altına Menderes'i koymş. Yine aynı numara. O da olmaz, bu da olmaz diyecek ya! Altına da diyanetin dua kararını yazmış. Kimse dua edilmesin demiyor ki Ahmet. Ne okuduğunu anlıyorsun, ne dinlediğini.

Bana bir kez kendi fikrini söyle. Benim yazdıklarım söylediklerim en doğrusu olmayabilir. Ama fikrimi ortaya koyuyorum. Senin fikrin ne? Bu arkadaşda bilgi de yok, fikir de. Ama ben onu bu ekrandan zaman zaman eleştirdim ya. O da fırsatını buldu intikam alıyor şimdi. Tekrar söylüyorum ben bir kere başötrülü demedim,. türbanlı dedim. Ama haklısın Ahmet. İntikam alacaktın, bunu yaptın."
 

Editör: Haber Merkezi