Koronavirüs nedeniyle kurulan Bilim Kurulu çalışmalarını sürdürürken, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da Bilim Kurulu'nda bir temsilci ile yer almak istemesi, tartışmaları da beraberinde getirdi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde konuyu gündeme taşırken "Cübbeli bile doktora soruyor size değil!" başlığını kullandı.
Altaylı'nın yazısındaki o bölüm şöyle:
Bilim Kurulu’nda Diyanet İşleri de bir sandalye istiyormuş.
Diyanet’in İlim Kurulu’nda yeri olabilir de Bilim Kurulu’nda ne işi var anlamadım.
Hiç kimse Diyanet işleri Başkanlığı'na “Aşı ya da ilaç üretiminde ne noktaya geldiniz” diye sormuyor.
Corona pozitif olup durumu ağırlaşınca “Beni mahalle camiine yatırın, orda tedavi olayım” diyene de rastlamadık çok şükür.
Hastalıkla ilgili gelişmeler konusunda bilgi almak için mahalle camiinin imamına giden de görülmüyor.
Bak daha ötesini söyleyeyim, Cübbeli Ahmet Hoca’yı bilirsiniz, Ahmet Mahmut Ünlü.
Yemin ediyorum o da bilimin peşinde.
Teke Tek sonrası zaman zaman telefon edip, doktorların söyledikleri konusunda benden bilgi istiyor.
Ben de seve seve veriyorum.
Yani sonuç olarak Bilim Kurulu’nda sandalye istemenin temeli nedir bilmiyorum.
Bir doktorun, bir fizikçinin, bir biyoloğun, bir kimyacının Diyanet İşleri Başkanlığı Danışma Kurulu’nda koltuk istemesi kadar anlamsız bir talep.