Facebook WhatsApp Instagram çöktü mü? Dünya'da en çok kullanılan sosyal medya mecraları Facebook, WhatsApp ve Instagram'a erişim sorunu yaşayan kullanıcılar bu sorunu araştırıyor. Peki Facebook WhatsApp Instagram çöktü mü? 

Facebook WhatsApp Instagram çöktü mü? 

Dünyanın dört bir yanındaki kullanıcılar sosyal medya uygulamaları Facebook ve ınstagram'a erişmekte zorluk yaşadığını aktardı.

Daily Mail'in haberine göre çok sayıda kullanıcı Twitter üzerinde uygulamalara erişemediğini, story paylaşamadığını aktarıyor.

Şirketten yapılan henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Türkiye'de de birçok kullanıcının hesaplarına erişim sağlayamadığı kaydedilirken, WhatsApp'ta da benzer bir problem yaşandığı gelen bilgiler arasında.

Facebook WhatsApp Instagram çöktü mü?

Instagram Nedir?

Instagram, Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından ilk olarak iPhone için 2010 Ekim’de geliştirilen, sahip olduğu kaliteli filtreler ve sosyal ağ özellikleri ile kısa zamanda oldukça popüler olan bir fotoğraf paylaşım uygulaması. Kendileri instagramı yarattıklarında dünyayı bu kadar değiştireceğini düşünmemişlerdir sanırım.

Instagram o kadar popüler oldu ki; şu sıralar günde 80 milyon fotoğraf paylaşımı, 3 buçuk milyar beğeni yapılıyor. Bu değerler gittikçe de yükseliyor.  Çoğu gençler olmak üzere günde yarım milyar insan aktif olarak instagram’ı kullanıyor. Değeri ise 10 milyar Dolar’ın üzerinde.

Facebook'ta kimin ne kadar hissesi var?

Halka arz rakamı 5 milyar dolar olarak açıklanan Facebook bugüne kadar toplam 2,4 milyar dolarlık yatırım aldı. Dolayısıyla çok sayıda yatırımcısı ve hisse sahibi bulunuyor. Bunlar arasında tek başına en fazla hisseye sahip olan kişi tahmin edebileceğiniz gibi 27 yaşındaki Mark Zuckerberg. Facebook hisselerinin yüzde 28,2'sine sahip olan Zuckerberg ile ilgili bundan daha da önemli olan detay firmadaki oy hakkı.

Zuckerberg'in Facebook'ta oy hakkı yüzde 56,9. Yani tek başına tüm kararları alabilecek kadar gücü var. Her ne kadar bu durum bugüne kadar herhangi ciddi bir soruna yol açmadıysa da, halka arz noktasında tüm kararların tek kişi tarafından alınabileceği bir şirket riskli olarak kabul edilebiliyor.

Zuckerberg'den sonra Facebook'ta en fazla hisseye sahip olan Accel Partners'tan Jim Breyer. 2006 yılında Accel'in Facebook'a yaptığı yatırım sürecini yöneten Breyer, hem Accel'in, hem de kişisel hisseleri ile birlikte Facebook'un yüzde 11,4'üne sahip. Bu oran içerisinde Accel'in toplam 190 milyon, Breyer'in ise 11,7 milyon adet hissesi bulunuyor.

Facebook'un kurucularından Dustin Moskovitz'in hisse oranı ise yüzde 7,6.

Editör: Haber Merkezi