Hemen her gün çeşitli meslek gruplarından insanlara ders veren adam olan Ahmet Hakan, son günlerde de kafasını Show Tv'nin ana haber sunucusu Ece Üner'e takmıştı. 


Hem Hürriyet'de genel yayın yönetmeni, hem yazar, hem de CNN Türk'te program yapımcısı olan bu nedenle de son dönemde yazdığı her köşe yazısı Hürriyet'in internet sitesinin manşetinde yer alan Ahmet Hakan'a Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan çarpıcı bir eleştiri geldi.
 

Altaylı "Bir ara Aydın Doğan’la yemeğe oturup önüne şarabı çektikten sonra “laiklik tacirlerinin” sesi olmaya soyunan Ahmet Hakan, şimdi bir kez daha dönerek “din tacirlerinin” sesi olmaya soyunmuş olmalı ki, Ece Üner’in dindarlarla hiç alakası olmayan sözlerini yere yakın mabadından anlayarak ya da “Müslümanlığı” kendi Müslümanlığı gibi zannederek Ece’ye saydırdı" diye başladığı yazısında daha sonra şu ifadeleri kullandı:
"Orantısız kuvvet ile Hürriyet’in manşetinden.  Yanlış anlamayın orantısız kuvvet derken Ahmet Hakan ve amiral kayığının daha güçlü olduğunu söylemiyorum. Tam aksine Hürriyet’in bugünkü tirajı ile sokakta biraz kuvvetle bağırsa daha çok insan duyar. 

 

Oysa Ece Üner bugün Fatih Portakallı Fox Haber’den sonra en çok izlenen haberci. Bu Ahmet Hakan’ın ille de birine yaranma gayretini anlamakta zorlanıyorum.  Niye kendini birilerine yaranmak zorunda hissediyor sürekli?Dün birine, bugün başka birine yarın Allah bilir kime!"
Ünlü deprem profesörü Celal Şengör'le sohbet ederken konunun gündeme geldiğini belirten Altaylı, "Ben bu çocuğun ciddiye alınır tarafı kalmadığını söyleyince, “Öyle deme. Kendinin değilse de oturduğu koltuğun bir değeri yok ama önemi var. Bu terbiyesizliğe bir yanıt vermek lazım” dedi. Ben de kendisini klavyenin başına oturttum. Ve Ahmet Hakan’a anlayacağı kalibrenin çok üzerinde bir yanıt verdi. 
Ben de bu yanıtı buraya almaya karar verdim" diye yazdı.
Altaylı, Celal Şengör'ün Ahmet Hakan'a verdiği cevabı da köşesinde paylaştı.

 

Editör: Haber Merkezi