Güzide Sofi kimdir? Güzide Sofi babası kimdir? Paris'ten gelen uçak sonrası karantina altına alınan Güzide Sofi'nin olislerce kaçırıldığı iddia edildi. Sosyal medyada yayılan görüntülerden sonra ilgili videoyu milyonlarca kişi izledi. Karantinanın bile insandan insana değiştiği öne sürüldü. Konuyla ilgili henüz yetkili kişilerden açıklama gelmedi. Ancak vatandaşlar Güzide Sofi kimdir? Güzide Sofi babası kimdir? sorularını araştırmaya başladı.

Güzide Sofi kimdir?

Aslen Lefkoşalı'dır. Güzide Sofi The London School of Economics and Political Science - LSE'de Matematik ve Ekonomi bölümünü okudu. Şimdilerde ise Paris'te ekonomi bölümünü okuyor. Koronavirüs nedeniyle Türkiye'ye dönen Güzide Sofi'nin karantina otobüsüne alındıktan sonra kaçırıldığı iddia ediliyor. Peki bu durum doğru mu?

Güzide Sofi kimdir? Güzide Sofi'nin babası kimdir?

Güzide Sofi'nin babası kimdir?

Paris'e taşındı

Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne'ye Başladı

The London School of Economics and Political Science - LSE'den Mezun Oldu

2016

Londra'ya taşındı

The London School of Economics and Political Science - LSE'ye Başladı

The English School, Nicosia'dan Mezun Oldu

2009

The English School, Nicosia'ya Başladı

Güzide Sofi babası kimdir?

Güzide Sofi babası kimdir? Güzide Sofi'nin babasının Mustafa Sofi olduğu ileri sürüldü. 1966 yılında Limasol'da dünyaya geldi. Orta öğretimini türk maarif kolejinde tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversite'sinde elektrik elektronik mühendisliği bölümünden mezun olarak Sivil Havacılık dairesine atandı. 2004 yılında idari tasarrufla idari işler amirliğine getirildi. 5 aralık 2013 tarihinden beri ise Sivil Havacılık dairesi müdürlüğünü yönetmekte. Sofi, evli 3 çocuk babası ve ingilizce bilmekte.

Otobüstekiler tepki gösterdi

Paris'ten gelen Türk Hava Yolları uçağındaki yolcular karantina otobüsüne alınarak uygun yerlere götürülüyordu. Ancak polislerin yolda Güzide Sofi'yi kaçırdığı iddia edildi. O anlar otobüste olan vatandaşlar tarafından kameraya alındı. Polislere ise otobüste bulunan vatandaşlar tepki gösterdi. 

Süleyman Soylu'dan Güzide Sofi açıklaması

Fransa’dan gelen iki yolcu Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa bindirilmiş ancak son gelen yolcularla ilgili böyle bir transit uygulamamız yok. Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor. Yolcular karantinaya alınıyor. 14 gün sonra Kıbrıs’a göndereceğiz

Burada ihmal kabul edilemez. Kimseye ayrıcalık tanınamaz. Tarafımızca araştırılıp, sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar

Editör: Haber Merkezi