Haşmet Babaoğlu kimdir? Koronavirüs nedeniyle fedakarca görevlerini yapan sağlıkçıları Türkiye'nin her akşam saat 21.00'de alkışlamasına Sabah Gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu'ndan tepki geldi. Yaşanan gelişmeden sonra Haşmet Babaoğlu kimdir? Haşmet Babaoğlu nereli gibi sorular araştırılmaya başlandı.

Haşmet Babaoğlu kimdir?

Türkiye'nin gündemini bugün Haşmet Babaoğlu oluşturdu. Sağlıkçılara alkışlarla verilen desteğe karşı çıkan Gazeteci Haşmet Babaoğlu sosyal medyadan çokça tepki gördü. Yaşanan bu olaylarlardan sonra Haşmet Baboğlu kimdir? Haşmet Babaoğlu neden twitter hesabını kapattı şeklindeki soruların cevabı merak konusu oldu. İşte Haşmet Babaoğlu biyografisi

64 yaşındaki Haşmet Babaoğlu aslen Bursalı. Ancak İstanbul'a göç eden ailesiyle birlikte gençlik yıllarını yeditepe de geçirmiş. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdikten sonra çeşitli gazetelerde editörlük yaptı. Bir dönem ntv ekranlarında gelen spor programlarında boy gösterdi. ATV'de yayınlanan "Yaşamdan Dakikalar" adlı söyleşi programında Hincal Uluc,Sunay Akın, Nebil Özgentürk ile birlikte yorumculuk da yaptı. Şimdilerde ise Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı serüvenini sürdürmekte. 

Haşmet Babaoğlu kimdir?

Haşmet Babaoğlu Twitter hesabını neden kapattı?

Sabah Gazetesi'nde geniş bir okuyu kitlesine sahip olan Haşmet Babaoğlu, covid-19 nedeniyle fedakarca görevlerini yapan sağlık çalışanları için başlatılan alkış kampanyasına karşı çıktı. Babaoğlu'nun bu tavrı vatandaşlardan tepki gördü. Son olarak dün saat 21.00'de evinin balkonuna eşi Emine Erdoğan ile çıkarak sağlıkçıları alkışlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan da başlatılan kampanyaya destek verdi. Cumhurbaşkanın da sağlıkçıları alkışlaması üzerine Haşmet babaoğlu twitter hesabını kapattı.
 

Editör: Haber Merkezi