Helin Bölek kimdir? Uzun zamandır yasaklanan konser kararını boykot etmek için açlık grevinde bulunan Helin Böyek yaşamını yitirdi. Sabah saatlerinde Grup Yorum hesabının duyurduğu haberden sonra vatandaşlar da Helin Helin Bölek nereli, Helin Helin Bölek neden öldü gibi soruların cevabını merak ediyor.

Serhat Ünal kimdir?

Helin Bölek kimdir? 

Ölüm orucunda 288. gününde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi Helin Helin Bölek hayatı ve Helin Helin Bölek biyografisi merak konusu oldu. İşte Helin Helin Bölek kimdir sorusunun cevabı

Helin Bölek aslen Diyarbakırlı. Ancak ailesi Çanakkale'de oturuyordu. Helin Bölek ise İstanbul'da Şişli'de yaşıyordu. Uzun yıllar Grup Yorum'un içinde yer alan Helin Bölek terör örgütü suçlaması nedeniyle yargılanıyordu. 

Helin Bölek kimdir? Helin Bölek neden öldü?

Helin Bölek İbrahim Gökçek ile faaliyetleri beraber devam ettirdikleri İdil Kültür Merkezi’ne polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı’nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleriyle açlık grevine başlamışlardı.

Helin Bölek ölüm orucunun 288. gününde yaşamını yitirdi. 
 

Editör: Haber Merkezi