Koronavirüs tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkisi altına alırken, televizyonlarda hemen her gün konuyla ilgili tartışma programları yayınlanıyor.

Programlara tıp doktorlarının yanı sıra tıpla uzaktan yakından ilgisi bulunmayan insanlar da çıkarılırken, yapılan yorumlar da tepki çekiyor.
Bunlardan biri de Habertürk'te yaşandı. Veyis Ateş'in sunduğu programa ilahiyatçı olarak bilinen Ali Rıza Demircan çıkarıldı. 

Daha önce de kadınlara yönelik sözleri nedeniyle tepki toplayan Demircan, bu kez de koronavirüsle ilgili iddialarda bulundu. Demircan, "Koronavirüs ve salgın hastalıklar evlilik dışı ilişkilerden ve eşcinsellikten oluyor. Zina, evlilik dışı ilişki, eşcinsel, evlilik hayatında anal ilişki ve regl döneminde ilişki. Bu yasaklar rahim olan rabbimizin koyduğu yasaklardır. Bu yasaklara riayet ederseniz pek çok hastalığın önlemini henüz daha oluşmadan almış olursunuz” dedi.

Bu sözler tepki alırken, programın sunan Veyis Ateş sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak özür diledi. Ateş, "Habertürk TV Ana Haber’de ağırladığım A.R.Demircan’ın açıklamaları haklı tepkilere sebep olmuştur. Programda kamuoyunun gündemindeki umre ve cuma ve vakit namazı konuşulacağı konusunda anlaşılmış olmasına rağmen onuğun canlı yayında mevzuyu toplumu ayrıştıran konulara getirmesinden ve yayın ilkelerimizle bağdaşmayan nitelikte beyanlarda bulunmasından ve buna yayın esnasında gereken tepkinin gösterilememesinden dolayı çok üzgün olduğumu belirtmek isterim. Saygılarımla" ifadelerini kullandı. 
 

Editör: Haber Merkezi