Öğretmen dizisi ile ekranlara uzun zamandan sonra geri dönen İlker Kaleli kimdir? İlker kaleli rol aldığı dizi ve filmler hangileri? Bu soruların cevaplarını haberimizin içerisinde bulabilirsiniz

İlker Kaleli kimdir?

İlker Kaleli, Poyraz Karayel ve Kayığ Şehir gibi dizilerden sonra bir süre dinlenmeye çekilmiş ve uzun zaman dizi piyasasından  elini çekmişti. Dün ilk bölümü yayınlanan Öğretmen dizisiyle tekrardan ekranlara geri dönen İlker Kaleli'nin hayatı ve biyografisi merak ediliyor. İşte İlker Kaleli kimdir?

İlker Kaleli kimdir

1984 yılında İstanbul'da doğan ünlü oyuncu, İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra, London Academy of Music and Dramatic Art (LAMDA) oyunculuk okulunda oyunculuk eğitimi almıştır. Eğitim hayatına devam ettirdiği yıllarda ayrıca Şahika Tekand'a ait Stüdyo Oyuncuları topluluğunda oyunculuk derslerine de devam etmiştir.

İlker Kaleli biyografisi

İlk olarak Son, Kayıp Şehir ve Kayıp gibi dizilerde rol alan yakışıklı oyuncu, 2014 yılında Silsile adlı filmde Cenk karakterini canlandırmıştır. 2015 yılından 2017 yılına kadar ise Poyraz Karayel dizisinde Poyraz Karayel karakterini oynamış ve bu karakter ile büyük bir şöhrete kavuşmuştur. Şu sıralar Fox TV'de yeni yayına giren Öğretmen dizisinin başrol karakteri Akif'i anlandırmaktadır. 2016 senesinde Altın Kelebek En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

İlker Kaleli kimdir

İlker Kaleli rol aldığı dizi ve filmler

2012 – Son

2012 – Kayıp Şehir

2013 – Kayıp

2015 – Poyraz Karayel

2020 – Öğretmen

2014 - Silsile ( film )

Editör: Haber Merkezi