İrem Yaman kimdir? Dünya ve Avrupa şampiyonu milli tekvandocu İrem Yaman, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda 57 kilo kategorisinde Türkiye'yi kendisinin temsil etmesi gerektiği ve hak ettiği halde olimpiyatlara katılamadığını Twitter hesabından duyurdu.

İrem Yaman, "Olimpiyatlara katılmak için puan veren son 4 yılın uluslararası turnuvalarında topladığım puanlarla Dünya Tekvando Federasyonu sporcu sıralamasında ilk 3 sırada yer almaktayım" dedi.

Bu olay üzerine İrem Yaman kimdir, İrem Yaman hayatı, İrem Yaman yaşı gibi sorular araştırılmaya başlandı.

İrem Yaman kimdir?

İrem Yaman, Türk kick boksçu ve taekwondocudur. 4 Ağustos 1995 tarihinde Ankara'da doğan İrem Yaman 1.82 boyunca ve 57 kilodur. Aslan burcudur.

8 yaşında, taekwondo hakemi babası Hasan Yaman'ın antrenörlüğüyle taekwondoya başladı. Hacettepe Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümünden mezun olması sonrasında, Selçuk Üniversitesi'ndeki yüksek lisans eğitime devam etmektedir.

Dünya Şampiyonası, Dünya Grand Prix ve Avrupa Şampiyonası'nda ikişer, Grand Slam, Akdeniz Oyunları ve Dünya Üniversite Oyunları'nda ise birer altın madalya kazanmıştır. 

Bratislava'da düzenlenen 2012 WAKO Dünya Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda, 70 kg semi-contact kategorisinde bronz madalya kazandı. Ertesi yıl, Krynica-Zdrój'taki WAKO Avrupa Gençler Kick Boks Şampiyonası'nda gümüş madalya elde etti.

Editör: Haber Merkezi