KYK borçları silinecek mi? Üniversite yıllarında alınabilen KYK bursları birçok öğrencinin korkulu rüyası. 5 milyona yakın öğrencinin KYK borcu bulunuyor ve ödemekte zorlanıyor. Peki devlet KYK borçlarını silecek mi? Öte yandan KYK borçları ertelenecek mi sorusu da gündemde.

KYK borçları silinecek mi?

Milyonlarca öğrenci üniversite yıllarında aldığı kredi borçları nedeniyle zor durumlara düşüyor. Mezun olunduktan 2 yıl sonra başlayan geri ödemeler ise öğrenciye yeteri kadar fırsat tanımıyor.

KYK borçları silinecek mi?

Konuyla ilgili bazı milletvekilleri Meclis'e yasa teklifi sunarak KYK borçlarının silinmesini talep etti. Bu teklifin ardından sosyal medya üzerinden KYK borçları silinecek mi? sorusu tartışılmaya başladı.

Koronavirüs etkisi

5 milyona yakın öğrencinin aldığını KYK bursları için devlet maksimum 2 yıl ödememe fırsatı sunuyor. Ancak 2 yıl bir öğrencinin kendini toparlaması, iş bulabilmesi ve adapte olabilmesi için yeterli olmuyor. Üstüne üstlük Türkiye'yi de etkileyen koronavirüs salgınından sonra ekonomik olarak zor günler geçiriliyor. Geçici bir süreliğine de olsa mağazalar, AVM'ler, gıda yerleri kepenk kapatıyor. Haliyle böyle bir dönemde öğrenciler en çok KYK borçları silinecek mi sorusunu gündeme getiriyor. Diğer yandan KYK borçlarının ertelenmesi gibi bir çözümde söz konusu

Editör: Haber Merkezi