KYK BURS BAŞVURALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK 2019

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs başvuraları için merakla bekleyen binlerce öğrenci adayı ilerleyen günlerde başvurularını yapacak. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan destek almak isteyen öğrenciler merakla 2019 KYK burs başvurusu için araştırma yapıyor. KYK burs başvuruları nasıl yapılır? KYK başvurusu ne zaman başlayacak? gibi soruları soran öğrenciler ÖSYM tarafından açıklanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor. KYK burs ve geri ödemesiz burs başvuruları ile ilgili şu an için ÖSYM tarafından net bir tarih verilmedi. Ancak geçen yıl ki başvuru tarihine bakıldığında 2019 KYK burs ve geri ödemeli burs başvurusu için Eylül ayı sonunda olacağı öngörülüyor.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

Burs başvuruları e-Devlet’te Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı hizmetler arasında yer alacak. Başvuruların erişime açılmasının ardından adaylar kendilerine tanınan süre içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR

2019 KYK burs ücreti için belirlenen tutar, lisans için 500 TL, yüksek lisans için 1000 TL, doktora için 1500 TL olarak belirlendi. KYK geri ödemeli burs çıkan öğrenciler de üniversite öğrenimleri sona erdikten sonra kredilerini aylık olarak ödeyebilecekler.

KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? KYK burs ücreti ne kadar?

Editör: Haber Merkezi