Mahmut Tanal kimdir? Türkiye'de son günlerde yeniden artan vaka sayıları TBMM'yi de vurmuştu. Önce çalışanlar ardından da HDP milletvekillerinin bir kısmı koronavirüse yakalanmıştı. Son gelen bilgiye göre CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın da kovide yakalandığı öğrenildi. Yaşanan üzücü durumun ardından birçok kişi Mahmut Tanal kimdir, Mahmut Tanal kaç yaşında ve nereli gibi soruların cevaplarını merak ediyor

Mahmut Tanal kimdir?

Mahmut Tanal kimdir? Meclis'teki çalışmalar esnasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Mahmut Tanal'ın burada yapılan koronavirüs testinin pozitif olduğu öğrenildi. Tanal'ın arkadaşlarına boğazının ağrıdığını ve sık sık öksürdüğü bilgisini verdi. Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de revire götürüldü. Yaşanan gelişmelerin ardından vatandaşlar Mahmut Tanal kimdir sorusunu araştırmaya başladı. İşte Mahmut Tanal biyografi ve özgeçmişi...

Mahmut Tanal kaç yaşında?

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde dünyaya gelen Mahmut Tanal 59 yaşında. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oluşunun ardından İstanbul Barosu'na kayıtlı serbest avukat olarak çalıştı.

Bahçeşehir ve Okan Üniversitelerinde Siyaset Okulu Programından sertifika aldı. Bahçeşehir Üniversitesi’nin Ceza Mahkemesi Hukukunda İletişimin Denetlenmesi ve Teknik İzleme Programı eğitimi ile Türkiye Barolar Birliği ve Avrupa Konseyinin birlikte düzenlediği Türk Avukatlarının Aşamalı Eğitimi Programına katılan Tanal, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türk Ceza Hukukçuları Derneği ve Tüketiciyi Koruma Derneği Üyeliği yaptı.

lk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar CHP İstanbul meclise girdi.

24 Haziran 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul 1.bölge milletvekili adayıdır.

Orta düzeyde Almanca bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi