Mavi bebek oyunu nedir? Son yıllarda sosyal medya ve youtube platformlarının yanı sıra piyasaya sürülen oyunlarla da çocuklar için tehlikeli bir ortam hazırlanıyor. Daha önce momo ve mavi balina gibi oyunlar tartışma konusu olmuştu. Şimdi de mavi bebek oyunu ebevynler tarafından araştırılıyor. Peki mavi bebek oyunu nedir? Mavi bebek oyunu tehlikeli mi?

Mavi bebek oyunu nedir?

Söz konusu oyun hakkında detaylar ebeveynler için anlatıldı. Mavi bebek oyunu, banyoda geçiyor. Jonathan Galindo isimli oyun içerisinde talimat olarak veriliyor ve zihni ele geçirilen kullanıcının çeşitli şeyleri yapması isteniyor. Dinç oyun hakkında, ''Banyonun ışığını kapatıp ayna karşısında elinizde bebek varmış gibi sallayarak 'baby blue, blue baby' diyorsunuz. 14-15 defa tekrar edildiğinde elinizde bir bebek hissetmeye başlıyorsunuz. Elinizdeki görünmez bebek bir süre sonra tırnaklarını kolunuza batırıyor. Eğer bebeği atıp kaçmazsanız annesi 'bebeğimi bana ver' diye sesleniyor. Eğer orada durmaya ve bu işlemi yapmaya devam ederseniz delirebilir ve hatta ölebilirsiniz.'' dedi.

Mavi bebek oyunu tehlikeli mi?

Küçük yaş grubundaki çocukları hedef alan bu oyunlar, yazışma aracılığı ile talimatlar veriyor. Diğer tehlikeli oyunlarda olduğu gibi yazışılan kişi, oyunu oynayan hakkında bazı bilgilere ulaşıyor, bulunulan ortamdan görüntüler yakalıyor ve böylelikle siber zorbalık yapıyor. Göderdikleri ses efektleri ile oyuncuların korkması hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi