Mehmet Yalçınkaya kimdir? Son yılların en çok izlenen programların başında gelen Masterchef Türkiye'nin sevilen jürisi Mehmet Yalçınkaya bugün Survivor'a konuk oluyor. Peki Mehmet Yalçınkaya kimdir, işte Mehmet Yalçınkaya kaç ve Mehmet Yalçınkaya nereli gibi soruların cevabı

Mehmet Yalçınkaya kimdir?

Mehmet Yalçınkaya kimdir? Son dönemlerde YouTube kanalında kızı Sude Yalçınkaya ile videolar çeken Mehmet Yalçınkaya, sonunda kendine de bir YouTube kanalı kurarak karantina günlerinde bol bol video çekmeye başladı. Peki Mehmet Yalçınkaya kimdir?

Mehmet Yalçınkaya kimdir? Masterchef Mehmet Şef kimdir?

'Fusion Mutfak' akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan isim olan Mehmet Yalçınkaya, dünya çapında başarılarını kanıtlamış bir isim. 

Masterchef'in Mehmet Şef'i 1974 yılında aşçılar diyarı Bolu'da dünyaya geldi.  2004’te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005 yılında Amerika'nın ünlü gurme dergisi “CULINARY” de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı.Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan gibi dünyanın farklı yerlerinde ve farklı kültürlerde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı.

Mehmet Şef'in parmağı kesik mi

MasterChef jürilerinden Mehmet Yalçınkaya'nın sol elini sürekli cebinde tutması dikkat çekiyor, sosyal medyaya konu oluyordu.

Bolulu Mehmet Şef'in, sol elini sürekli cebinde tutmasının acı bir hikayesi olduğu ortaya çıktı. Parmaklarını kıyma makinesine kaptıran Mehmet Yalçınkaya, geçirdiği bir kaza sonrası 3 parmağını kaybetmiş.

Editör: Haber Merkezi