Mustafa Selanik kimdir? Türkiye Gerçekleri sayfası kimin? Twitter'dan paylaşımlar yapan Ankara Kuşu isimli hesabın kullanıcısı Oktay Yaşar'ın dün gözaltına alınmasının ardından, yine Twitter üzerinden paylaşımlar yapan Mustafa Selanik adlı hesabın da gözaltına alındığı belirtildi. Olayın ardından Mustafa Selanik kimdir? Türkiye Gerçekleri sayfası kimin? gibi sorular araştırılmaya başlandı.

Mustafa Selanik kimdir?

Mustafa Selanik kimdir? Türkiye gerçekleri sayfası kimin? Dün Twitter'dan paylaşımlar yapan Ankara Kuşu isimli hesabın kullanıcısı Oktay Yaşar'ın gözaltına alınmasının ardından yine Twitter üzerinden manipülatif paylaşımlar yapan Mustafa Selanik adlı hesabın gözaltına alındığı belirtildi. Bu olaydan sonra Mustafa Selanik kimdir? Türkiye Gerçekleri sayfası kimin? Mustafa Selanik gözaltına mı alındı? gibi sorular aranmaya başladı.

Devlet yetkililerini hedef gösteren ve kimsenin bilmediği özel bilgilere birtakım yollarla ulaşan ve twitter hesabında takipçileriyle paylaşan Mustafa Selanik ve Türkiye Gerçekleri hesabının sahibi Mesut Aykın'ın dün gece Avcılar'da gözaltına alındığı iddia edildi.

Şüphelinin üzerinde ve evde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda dijital malzeme ve dokümana el konulduğu belirtildi. ‘Türkiye Gerçekleri’ ve Mustafa Selanik isimli Twitter hesabının sahibi Mesut Aykın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat üzerine FETÖ propagandası yaptığı iddiasıyla İstanbul’da gözaltına alındı.


 

Editör: Haber Merkezi