Orhan Acar kimdir? Orhan Acar neden istifa etti? Gazi Üniversitesi'nden yapılan açıklamayla Orhan Acar'ın istifa ettiği açıklandı. Açıklamanın ardından Orhan Acar'ın hayatı biyografisi yaşı merak konusu oldu. Bu haberimizde Orhan Acar kimdir? Orhan Acar neden istifa etti? gibi soruların yanıtını cevaplamak için detaylara ulaşabilirsiniz. Video konferans görüşmesinde kullandığı ifadeler nedeniyle tepki çeken Orhan Acar'ın istifa ettiği açıklandı. İşte Orhan Acar kimdir? Orhan Acar neden istifa etti? haberinin detayları…

Orhan Acar kimdir?

1 Ocak 1962 yılında doğan Orhan Acar Ankara Akyurt'ta dünyaya gelmiştir. 1985 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Kimya bölümü okuyan Acar aynı üniversitede Makine/Nükleer Mühendisliği üzerine yüksek lisans yapmıştır. 1996 yılında ise Gazi Üniversitesi'nde Analitik Kimya bölümü ile doktora programını başarıyla tamamlamıştır. 1986 yılında ODTÜ'de araştırma görevlisi olarak kariyerine ilk adımı atan Prof. Dr. Orhan Acar, 2013 yılından bu yana Gazi Üniversitesi'nde Kimya bölümünde dekan olarak görevini sürdürüyordu.

Orhan Acar neden istifa etti?

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar video konferans görüşmesinde kameranın açık olduğunu unutarak "Kızların resimlerini de görüyoruz böylece çaktırma" ifadelerini kullanmıştı.

Odadaki başka bir kişi tarafından "Sizi takip ediyor olmasınlar" diye uyarılan Acar, kontrol edip "Sesim de gidiyor" dedi. Odadaki kişinin "Öğrenciler bu dediklerini duyarlar" demesi üzerine ise sessizliğe bürünen Acar, daha sonra kameraya bakarak "Yanıldık ha" diyerek gülümsedi.

Gazi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar'ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13.05.2020 tarihinde istifa etmiştir" denildi.