Ramazan pidesi ne kadar? 11 ayın sultanı geldi çattı. 6 Mayıs günü tutulacak ilk oruç ile birlikte Ramazan ayına merhaba denilecek. Bu mübarek ayın başlamasına çok kısa bir süre kalmışken en merak edilen konulardan biriside ramazan pidesinin fiyatı.. Peki İstanbul'da ramazan pidesi ne kadar? 

6 Mayıs günü kalkılacak ilk sahur ve tutulacak ilk oruçla başlayacak Ramazan ayı için vazgeçilmez olan pide fiyatları halk tarafından araştırılıyor. Peki İstanbul ve Ankara'da pide fiyatları ne kadar? Hurma, güllaç, zeytin, pastırma ve en önemlisi de Ramazan pidesi. İşte Ramazan ayının gerçek vazgeçilmezlerinden biri olarak karşımıza çıkan Ramazan pidesi fiyatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bugün itibariyle İstanbul ve Ankara'da ramazan pidesi fiyatları açıklandı. Peki yapılan açıklamaya göre İstanbul ve Ankara'da ramazan pidesi fiyatları ne kadar oldu? İşte Ramazan pidesi ne kadar? sorusunun cevabı.

Ramazan pidesi ne kadar?

RAMAZAN PİDESİ NE KADAR? 

İstanbul ve Ankara'da ramazan pidesinin fiyatları açıklandı. Buna göre İstanbul'da 350 gram pide fiyatı 3 liradan, Ankara'da ise 300 gram pide fiyatı 2.5 liradan satışa sunulacak. Pidenin kilogram fiyatı geçen yıl 7 lira 30 kuruşken bu yıl 8 lira 50 kuruş olacak. Fiyat artışı azami yüzde 16 olacak. İstanbul'da 350 gram pide fiyatı 3 liradan, Ankara'da 300 gram pide fiyatı 2,5 TL'den satılacak.

TERCİH YUMURTALI PİDEDEN YANA

Fırıncılar, "11 ayın sultanı" Ramazan için özel un getirdiklerini belirtsede en çok rağbet gören pide çeşidinin yumurtalı pide olduğunu söyledi. Her kesim için farklı pide türlerinin olduğunu belirten Ankaralı fırıncılar, una gelen zamdan dolayı bu sene 300 gram pide fiyatının 2.5 Tl'den satılacağını bildirdi. Bu da Ramazan pidesi ne kadar? sorusunun yanıtı niteliğinde oldu. 

Ramazan pidesi ne kadar?

Editör: Haber Merkezi